Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Becoming Astrid

29 november - 5 december 2018

Dordrecht

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht.
Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven.

Zuid Holland

2

Kersteditie Hand Hobby Creadagen

30 november - 2 december 2018

Groningen

Creatieve liefhebbers kunnen hun hart ophalen voor de tweede editie in MartiniPlaza Groningen. Laat je inspireren door de nieuwste DIY (do it yourself) trends. Daarnaast vindt tegelijkertijd met de Hand Hobby Creadagen ook de KERST Fair Groningen plaats. Met een entreeticket heb je toegang tot beide evenementen!

Groningen

3

Montere weemoed

2 december

Laren

Schrijver Thomas Verbogt en singer-songwriter Beatrice van der Poel brengen een hartverwarmende collage van weemoedige liedjes en komische verhalen. Ze zingen en vertellen over tintelend verlangen, alledaagse waanzin en melancholie, over kleine belevenissen met grote gevolgen en het toeval dat geluk heet. Want Thomas en Beatrice zijn opgewekt van nature, tegen alle klippen op.

4

Grondlegger van de Bergense School

24 november 2018 - 12 mei 2019

Stedelijk Museum Alkmaar

Verzamelaar en voormalig kunsthandelaar Renée Smithuis heeft een bijzondere monografische tentoonstelling samengesteld over de grondlegger van de Bergense School: Piet van Wijngaerdt (1873-1964).

Noord Holland

5

World Press Photo

t/m 9 december 2018

Den Bosch

De expositie toont de meest spraakmakende foto’s van fotojournalisten. Jaarlijks worden de bekroonde foto’s wereldwijd getoond in 100 (wereld)steden en 45 landen en bereikt wereldwijd een publiek van 4 miljoen mensen.

Brabant

6

Winterconcert Amsterdams Opera Koor - Rossini

1 december 2018

Amsterdam

Het Amsterdams Opera Koor geeft een Rossini-concert in de Amsterdamse Dominicuskerk. Op het programma staan hoogtepunten uit drie opera's van deze veelzijdige componist: de dramatische Maometto Secondo, de ontroerende La Donna del Lago en de vrolijke reisopera Il Viaggio a Reims.

Noord Holland

7

Wandeling met de boswachter Dwingelderveld

2 december

Dwingelderveld

Elke zondagmiddag gaat een gids van Natuurmonumenten op stap. Ga mee, lekker de natuur in. Jas en laarzen aan en een frisse neus halen

Drenthe

8

Kerstmarkt Maastricht

1 december - 31 december 2018

Maastricht

Maastricht is het hele jaar door een gezellige stad voor levensgenieters, maar met kerst krijgt de stad een extra magisch tintje. Onder de noemer ‘Magisch Maastricht’ staat de stad volledig in het teken van Kerst. Bezoek de kerstmarkt, schaats een rondje over de grote ijsbaan op het Vrijthof en bekijk de mooiste lichtjes vanuit het Reuzenrad.

Limburg