Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Zwanenzang schilderijen van Ilse Wielage

t/m 13 januari 2019

Rotterdam

In de tentoonstelling ‘Zwanenzang’ staat de knobbelzwaan centraal als symbool voor eeuwige schoonheid en trouw. Het resultaat - een serie van zes olieverfschilderijen en enige voorstudies - roept emoties op rondom dood en liefde.

Zuid Holland

2

Stamppot-schuif-maar-aan

6 januari 2019

Groningen

Geheel volgens traditie organiseert eetcafé de Stadstuin in het eerste weekend van het nieuwe jaar een avond waarbij iedereen die trek heeft aan kan schuiven voor een bord stevige winterkost en goed gezelschap. Van tevoren reserveren wordt op prijs gesteld.

Groningen

3

Het Terracottaleger van Keizer Qin

verlengd t/m februari 2019

Doetinchem

De ontdekking van het terracottaleger is zo bijzonder dat er naar wordt verwezen als het achtste wereldwonder en het behoort tot UNESCO-werelderfgoed. De levensgrote terracotta soldaten worden gepresenteerd in indrukwekkende gevechtsformatie, waaronder generalen, officieren, boogschutters, paarden en bronzen strijdwagens.

Gelderland

4

Groene Voornemens Wandeling Chaamse Bossen

6 januari

Breda

Start je jaar goed met een wandeling door de uitgestrekte Chaamse Bossen. Een winterwandeling door bos, langs een ven, met wie weet onderweg sporen van de dieren die hier leven. De wandeling staat in het teken van rust en ruimte, mijmeren en bezinning.

Brabant

5

Rondleiding Koepelgevangenis Breda

5 en 6 januari 2019

Breda

In groepen word je onder begeleiding rondgeleid langs de mooiste monumentale plekken in en rondom de Koepel. De gids (een oud medewerker of koepelliefhebber) zal hierbij op de verschillende locaties toelichting geven over het roemruchte verleden.

Brabant

6

Nieuwjaars concert met Pacho Flores

6 januari 2019

Nijmegen

Het Gelders Orkest luidt het nieuwe jaar in met tromgeroffel en trompetgeschal. De Venezolaanse trompettist Pacho Flores en zijn landgenoot Christian Vásquez staan garant voor een hartverwarmend en swingend Zuid-Amerikaans programma.

Gelderland

7

Film: Wildlife

verschillende bioscopen in het land

januari 2019

Montana in de jaren zestig. De veertienjarige Joe is het enig kind van huisvrouw Jeanette en golfleraar Jerry. Het gaat steeds slechter met het huwelijk van zijn ouders en wanneer Jerry zijn baan verliest, besluit hij mee te gaan doen aan de strijd tegen de bosbranden in de nabijheid tegen de Canadese grens. Joe en zijn moeder zijn gedwongen verder hun plan te trekken om het hoofd boven water te houden. Het wordt er niet beter op wanneer zijn moeder verliefd wordt op een andere man.

Landelijk