Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Wandeling Nationaal Park Lauwersmeer

30 december 2018

Lauwersmeer

Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer door de natuur van het Lauwersmeer. Onderweg vertelt hij je over het ontstaan van dit waterrijke gebied en welke planten en dieren hier leven.

Friesland

2

Wien bleibt Wien

4 januari 2019

Enschede

'Neujahr in Wien’ is een warm bad in de koude wintermaanden waar jong en oud zich graag in onderdompelen. Op het programma staan de mooiste stukken van de onbetwiste grootmeesters van de Weense operette en repertoire dat bij de jaarwisseling past.

Twente

3

Zeehonden speuren

2 januari 2019

Terschelling

Kom speuren naar zeehonden op Terschelling. Samen met de boswachter van Staatsbosbeheer rijd je in een stoere strandbus over het strand richting Boschplaat. Onderweg vertelt de boswachter je alles over de zeehond en waar en hoe je ze het best kunt spotten in het Waddengebied. Vanaf het Amelandergat is het nog ongeveer 15 minuten lopen naar de platen waar je de zeehonden hopelijk kan spotten.

Friesland

4

Robin Uleman - Quarantaine

t/m 3 februari 2019

Breda

Quarantaine is de eerste solotentoonstelling van Robin Uleman (1969). De afgelopen jaren maakte Uleman talloze portretten van zijn vriendin en van zichzelf. Nietsontziend onderzoekt hij daarin de intieme binnenwereld van twee mensen halverwege de veertig. In diezelfde periode ondergaat zijn vriendin een medische behandeling die hun leven ingrijpend beïnvloedt. Ook deze ervaring ontleedt hij in een reeks indringende tekeningen en studies.

Brabant

5

Tentoonstelling: Ann Veronica Janssens

t/m 31 maart 2019

Tilburg

Licht, kleur en ruimte zijn de basismaterialen van Ann Veronica Janssens (Folkestone, 1956). Met deze ongrijpbare fenomenen creëert ze 'beelden' die het onzichtbare zichtbaar maken. Architectuur is van nature statisch, terwijl licht en kleur veranderlijk zijn

Brabant

6

Pure Rubens

t/m 13 januari 2019

Rotterdam

De tentoonstelling 'Pure Rubens' toont het grootste overzicht van Rubens' olieverfschetsen dat in de afgelopen 65 jaar is getoond. In de olieverfschetsen is de briljante toets van de meester zelf altijd aanwezig.

Zuid Holland

7

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

t/m januari 2019

Bioscopen in het hele land

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog besluit de vrijgevochten journaliste Juliet Ashton (Lily James) een boek te schrijven over de Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, een boekenclub die tijdens de oorlog werd opgericht op het Kanaaleiland Guernsey.

Landelijk

8

Chihuly

t/m 5 mei 2019

Groningen

Vanaf december zijn de sensationele creaties van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly (1941) te zien in het Groningermuseum. Een spektakel van glas, licht en kleur. De tentoonstelling is speciaal voor het museum samengesteld in samenwerking met Chihuly Studio. Het is de grootste museale expositie van Chihuly in Europa in de afgelopen 20 jaar.

Groningen