Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Kijken mag

t/m 20 januari 2019

Harderwijk

De rode draad in het werk van Dorien Plaat is de mens die zich moet verhouden tot de buitenwereld. Ze heeft waardering voor mensen die zichtbaar anders zijn – transgenders, te dikke kinderen, androgyne oude mensen – en niet voldoen aan het standaard schoonheidsideaal.

Gelderland

2

Lalique en Chagall

vaste collectie

Doesburg

Het werk van de juwelen- en glaskunstenaar René Lalique (1860-1945) is zeer verscheiden. Lalique wordt ook wel de Da Vinci van de juwelen- en de glaskunst genoemd. In het museum is Doesburg is als vaste collectie een ruime doorsnede uit het werk van Lalique te bezichtigen. Daarnaast is de tijdelijke tentoonstelling ‘Edelstenen uit de hemel’ van Chagall te zien en zijn er lezingen en speciale arrangementen. Let op: kleine, smalle trappetjes.

Gelderland

3

Film: Shoplifters

t/m januari 2019

Bioscopen in Nederland

Een Japans gezin aan de rand van de maatschappij probeert zichzelf in leven te houden door kleine diefstal. Als ze een zwerfmeisje tegenkomen, nemen ze haar op in de familie. Ze hebben een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Landelijk

4

Winterwelvaart Festival

21 t/m 23 december 2018

Groningen

Twintig historische schepen leggen tijdens dit festival aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Aan boord kun je je onderdompelen in het uitgebreide muziek-, theater- en kunstprogramma. Ook aan de wal is genoeg te beleven met een kunstroute en een sfeervolle wintermarkt. De toegang is gratis.

Groningen

5

Gijsbreght van Aemstel

3 t/m 6 januari

Amsterdam

De voorstelling duurt +/- 70 minuten, waarvan de eerste 10 minuten staand.

Noord Holland

6

Out of office

t/m 7 april 2019

Singer Laren

Met werken van kunstenaars als Karel Appel, Marlene Dumas, Armando, Jan Schoonhoven en Folkert de Jong worden spannende dwarsverbanden getoond tussen kunstenaars uit verschillende periodes én tussen de diverse bedrijfscollecties.

't Gooi

7

We zijn hier voor Robbie

25 en 26 december 2018

Den Haag

Maria Goos is terug in de Nederlandse theaters met het hilarische en hartverscheurende 'We zijn hier voor Robbie'. Een gloednieuw tragikomisch toneelstuk over een totaal mislukt familiediner met o.a. steracteurs Mark Rietman, Romana Vrede, Stefan de Walle en Tamar van den Dop. De voorstelling is ook nog in andere theaters in het land te zien.

Zuid Holland