Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Potatoes go wild

t/m 6 januari 2019

Leeuwarden

Kûnstsinnige eerappels (Kunstzinnige aardappelen).
Wist je dat aardappelen hele kunstzinnige trekjes hebben? En dat bijvoorbeeld kunstenaars van de Dada stroming aardappelstempels in hun werk gebruikten? Er zijn meer internationale kunstenaars dan vaak gedacht, die werken met aardappelen en daar prachtige kunstwerken van maken.

Friesland

2

Christmas Handmade Market

15 december 2018

Eindhoven

Ben je nog op zoek naar de originele kerstcadeaus? Bezoek dan deze kerstmarkt met unieke handgemaakte producten. Van sieraden, decoraties tot accessoires en kleding. De toegang is gratis.

Brabant

3

Knus Utrecht

14 t/m 16 december 2018

Utrecht

Knus Utrecht wil graag een warme huiskamer en een festival tegelijk zijn. Er zijn vier wintermarkten en zes huiskamers waar het muziek, theater en literatuurprogramma plaatsvindt. Op de markten staan ook foodtrucks met warme chocolademelk en glühwein. Bij de Antikoudevoetendisco stamp je jezelf weer warm.

Utrecht

4

Korenfestival Weesp

15 december 2018

Weesp

Het korenfestival Weesp zingen 27 koren op negen locaties. Het festival biedt een mooie mix van klassiek tot pop, van shanty tot gospel en van klein tot groot, voor iedereen is er dus wel iets bij.

Noord Holland

5

Kunst in de verwoeste stad

t/m 27 januari 2019

Rotterdam

Het Boijmans museum staat stil bij zijn eigen verleden in de Tweede Wereldoorlog en de periode vlak daarna.

Zuid Holland

6

Face to Face

t/m 6 januari 2019

Den Haag

Portretten uit de grootste fotocollectie van Nederland. Wat hebben Mata Hari en Monica Lewinsky met elkaar gemeen? En wat verbindt Dries van Agt en Yasser Arafat met elkaar? Ontdek in de tentoonstelling Face to Face hoe personen die op het eerste gezicht niet veel met elkaar delen, samen één verhaal vertellen.

Zuid Holland

7

Ad Gerrittsen

t/m 17 maart 2019

Den Haag

We zijn geneigd gauw te oordelen over iemand. Vanwege bepaalde uiterlijke kenmerken of gedrag is een mening snel gevormd. De Nederlandse kunstenaar Ad Gerritsen (1940-2015, Arnhem) confronteert ons in prachtige maar ongemakkelijke schilderijen met die processen van het kijken naar en beoordelen van onze medemens.

Zuid Holland

8

Classical Christmas - Jan Vayne

19 december 2018

Arnhem

Geniet in de decembermaand van een onvergetelijk kerstconcert met het beroemde Bach Choir & Orchestra of the Netherlands en pianist Jan Vayne. Van tedere muziek met melancholische klanken tot kerstklassiekers van wereldberoemde componisten.

Gelderland

9

The Wife

t/m januari 2019

meerdere bioscopen

Een ijzersterk, spannend en stijlvol drama over menselijke relaties en een vrouw die uiteindelijk haar eigen stem vindt.

Landelijk