Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Film: At Eternity's Gate

maart 2019

verschillende bioscopen in het land

Wanneer Vincent van Gogh (gespeeld door Willem Dafoe) in 1886 verhuist, met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles en Auvers-sur-Oise in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich steeds verder in een wereld van ziekte en depressie.

Landelijk

2

Brocante fair

9 maart 2019

Martinitoren, Groningen

Houd je van Brocante en benieuwd naar Groningen? Kom dan naar de Martinikerk in het hart van Groningen. Een unieke Brocantefair met 40 bekende Brocanteurs uit heel Nederland. In de bijzondere ambiance van de schitterende Martinikerk. Voor de Brocante liefhebber is hier van alles te vinden zoals; Shabby Chic, Stoer & Industrieel, Romantisch & Liefelijk en nog veel meer w.o. een terras met heerlijke taart, koffie, etc.

Groningen

3

Cinedans

8 t/m 10 maart 2019

Eye

Naast nationale en internationale dansfilms en documentaires maken ook installaties, VR-dans projecten, lezingen, debatten en workshops deel uit van het festival.

Noord Holland

4

Om mij moverende redenen

14 maart 2019

Theater Purmaryn, Purmerend

Wat is er aan de hand met mensen die te hard ‘eh’ zeggen? Waar zit de ‘meelulspier’? En hoe zit het met het gevoelsleven van een korstmos? In haar vierde voorstelling, ‘Om mij moverende redenen’, zal Paulien in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven gaan kijken. Over wat je kunt zien maar niet wilt zien. Over wat je wilt begrijpen maar niet kunt begrijpen. Over wanneer je gaat bewegen, en waarom.

Noord Holland

5

NL DOET

15 en 16 maart 2019

verschillende plekken in Nederland

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Meedoen? Klik op de link van het uitje.

Landelijk

6

Expositie de Sixties

t/m 15 juni 2019

museum Lunteren

Met the Sixties duikt het museum in de mythische jaren van de vorige eeuw. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om op de tentoonstelling via de jukebox zijn of haar lievelingsnummer te beluisteren, of plaats te nemen in een bioscoopstoel van rood pluche.

Gelderland