Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Nationale Museumweek

8 t/m 14 april

verschillende musea in de regio's

Tijdens deze week staan de Nederlandse museumschatten opnieuw volop in de schijnwerpers. Ga het samen ontdekken. Binnen én buiten de muren van het museum. Pronkstukken, bijzondere activiteiten en initiatieven… ze zijn dichterbij dan je denkt!

Landelijk

2

Film: God only knows

maand april

verschillende bioscopen in de regio's

’God Only Knows’ lijkt qua stijl bedrieglijk eenvoudig, soms zelfs wat rafelig. Maar schijn bedriegt. De film heeft een echt hart en de acteurs spelen indrukwekkend (NRC 3 april 2019, 4 sterren)

Landelijk

3

Kamermuziek Festival bij Natuur monumenten

5 t/m 7 april

Verschillende culturele plekken in de regio's

Luister naar concerten in kastelen, landhuizen, boerderijen, forten en andere cultuurhistorische gebouwen. Bekende musici en bevlogen talenten bespelen instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Kom ook luisteren! Sommige van deze historische gebouwen zijn alleen tijdens het festival open voor publiek. Voor of na de concerten ontmoet je de boswachter voor een wandeling in de natuur of krijg je een rondleiding in het gebouw.

Landelijk

4

Hand Hobby Creadagen

5 t/m 7 april

MartiniPlaza, Groningen

Creatieve liefhebbers kunnen hun hart weer ophalen voor de derde editie in MartiniPlaza Groningen. Kom ook en laat je inspireren door de nieuwste DIY (do it yourself) trends. Bekijk de vele demonstraties of doe mee aan een de workshops die de gehele dag door georganiseerd worden!

Groningen

5

t Veluws Zandsculpturen festijn

12 april t/m 2 november

Garderen

Tijdens de editie 2019 met het thema “Reis om de wereld” ga je echt even op reis. Je boardingkaart lever je in bij één van de stewardessen en even later sta je al oog in oog met een enorme skyline van maar liefst 18 meter, met de meest beroemde gebouwen ter wereld. En… dat is nog maar het begin van de ontdekkingsreis. Geschikt voor jongeren en senioren.

Gelderland

6

Heideslak over de Sallandse Heuvelrug

9 april

Salland

Heerlijk ontspannen van de Sallandse Heuvelrug genieten? Dat kan ook als je minder goed ter been bent. Stap in de Heideslak en laat je door de gids van Staatsbosbeheer rondrijden door de uitgestrekte natuur van dit bosrijke gebied. De Heideslak is een elektrokar die stapvoets en geruisloos door het bos rijdt.

Overijssel

7

Kunstroute Statenkwartier

6 & 7 april

Den Haag

In het weekend van 6/7 april 2019 wordt voor de zesde keer de succesvolle kunstroute door het Statenkwartier georganiseerd. Om de twee jaar stellen een groot aantal kunstenaars hun huis of atelier open om hun nieuwste werk te laten zien. Dit jaar zijn er 43 deelnemers die in allerlei technieken werken, van traditioneel schilderen tot installaties, foto en videowerk.

Zuid Holland

8

Film: DRØMMELAND

april 2019

verschillende bioscopen in de regio's

De 60-jarige Nils verlangt naar een onafhankelijk leven in harmonie met de natuur en neemt zijn toevlucht in een kleine houten hut in de bergen in Noorwegen. Ondanks zijn poging om afstand te nemen van de moderne maatschappij, neemt hij zijn mobiele telefoon mee. Daar, omringd door de ruige Noorse wildernis, wordt Nils geconfronteerd met zijn verlangen naar menselijk contact. De behoefte om zijn isolement via zijn mobieltje te delen met de buitenwereld blijkt onweerstaanbaar. Deze documentaire observeert hoe Nils de balans probeert te vinden tussen het contact met zichzelf, de natuur en de buitenwereld.

Landelijk