Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

CHIHULY

t/m 5 mei 2019

Groninger Museum

Sensationele creaties van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly (1941). Een spektakel van glas, licht en kleur voor de hele familie. De tentoonstelling is speciaal voor het museum samengesteld in samenwerking met de Chihuly Studio. Het is de grootste museale expositie van Chihuly in Europa in de afgelopen 20 jaar.

Groningen

2

Fietsen door Braakman

5 mei 2019, 13.00 uur

Biervliet (startpunt)

Stap op je fiets en maak een fietstocht door de Braakman. Onderweg stop je op plekken waar iets bijzonders te zien is in de natuur. Bij elke stop krijg je ook een quizvraag. Zo puzzel je je een weg door Braakman Noord en Braakman-Zuid. Gebieden met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen, mooie vergezichten en planten en dieren.

Zeeuws Vlaanderen

3

Vertel!

10 en 11 mei 2019

Theater Kikker, Utrecht

Vertel! Levensechte verhalen op toneel is het nieuwe storytellingfestival van Utrecht. Zes performers presenteren tijdens Vertel! hun persoonlijke solovoorstellingen. Hiermee gaan ze terug naar de kern van het theater, het vertellen van een verhaal. Het zijn voorstellingen over omgaan met conflicten, ontmoetingen en culturele verschillen die ze in hun dagelijks leven tegenkomen.

Utrecht

4

Vondelpark Openlucht theater

t/m 8 september 2019

Vondelpark Amsterdam

Het Openluchttheater staat bekend om z’n memorabele optredens in de zomermaanden. Van mei tot september is er elk weekend een uiteenlopend programma met dans, (jeugd)theater, film, comedy en heel veel muziek. Met de zon, het mooie park en de goede sfeer is er voor ieder wat wils!

Noord Holland

5

Zandvoortse Jaarmarkt

5 mei 2019

Centrum Zandvoort

Het hele centrum van Zandvoort staat tijdens deze jaarmarkten weer vol met kraampjes en er is een scala aan straattheater.

Noord Holland

6

Classical Encounters

8 t/m 12 mei 2019

Den Haag en omgeving

Classical Encounters is hét internationale kamermuziekfestival van de regio Den Haag. Een verrassend programma met concerten die zich kenmerken door innovatieve en inspirerende ontmoetingen tussen musici en publiek.

Zuid Holland

7

Oostvaarders plassen & De Romeinen

10 mei 2019

Buitencentrum Oostvaardersplassen

Wist je dat zelfs de Romeinen in de Oostvaardersplassen zijn geweest? Stap in de ecokar en ontdek de archeologische waarde van dit uitgestrekte moerasgebied. Onderweg vertelt de gids van Staatsbosbeheer je over de geschiedenis van dit unieke natuurgebied. Onderweg stop je bij het uitkijkpunt aan de natuurboulevard en zie met eigen ogen hoe de Oostvaardersplassen door de tijd heen is veranderd.

Flevoland