Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Post/Delete*

16 maart t/m 16 juni 2019

Stedelijk museum Schiedam

Jongeren laten op de sociale media vooral een perfect plaatje van zichzelf zien. Wat is het effect daarvan? En bestaat perfectie? Daarover gaat de tentoonstelling Post/Delete, het perfecte plaatje. De presentatie is een initiatief van twee leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Schiedam en geeft een inkijkje in de belevingswereld en het onlinegebruik van jongeren. Er zijn kunstwerken, vlogs, posted/deleted foto’s en verschillende Instagram-projecten.

Zuid Holland

2

Filmfestival: Go short

3 maart - 7 april 2019

Nijmegen

Het International Short Film Festival Nijmegen is een Nijmeegs filmfestival dat de korte film promoot. Het programma, bestaande uit verschillende Europese korte animatiefilms, documentaires, experimentele films, onafhankelijke films en studentenfilms, wordt voor het grootste deel in Lux vertoond.

Gelderland

3

Fietstocht door Drents-Friese Wold

31 maart 2019

Drents Friese Wold, Appelscha

Ervaar de verschillende landschappen van het Drents Friese Wold. Fiets met de gids van Staatsbosbeheer door de bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Leer over de geschiedenis van het landschap, hoe de mens in de loop der eeuwen steeds weer in de natuur ingreep en nieuwe natuur liet ontstaan. Van te voren opgeven is nodig.

Drenthe

4

A Little Night Music

4 april 2019

Schouwburg Odeon, Zwolle

Opera of musical? Het werk van Stephen Sondheim onttrekt zich aan de wetten van genres, zijn musicals zijn een genre op zich. Zelf omschreef hij zijn A Little Night Music als een ‘musical comedy of manners’. De musical stamt uit 1973 en sleepte in dat jaar al meteen vijf Tony Awards in de wacht. Het werk is sindsdien door talloze grote operahuizen in het buitenland op het repertoire gezet en dit seizoen brengt de Nederlandse Reisopera het stuk in de Nederlandse theaters in een nieuwe eigen enscenering. Het stuk is op meerdere plekken in het land te zien.

Overijssel

5

Brakland

4 april 2019

Theater de Beun, Heilo

Land tussen zout en zoet, tussen oud en nieuw, tussen rauw en gepolijst. Muziek van de weilanden en van overzee, van de intimiteit en de uitgestrektheid. De drie op het eerste gezicht uiteenlopende muzikanten Carel Kraayenhof, Jeroen van Veen en Leoni Jansen vinden elkaar op verrassende wijze in hun nieuwe programma Brakland. Het concert is de aankomende tijd op verschillende plekken in Nederland te zien.

Noord Holland

6

Vogelconcerten

maart-april 2019

Verschillende plekken in het land

In maart ontwaakt de natuur uit haar winterslaap en laten de eerste vogels zich horen. Ga eens goed zitten voor deze bijzondere concerten en geniet van dit fenomenale hoorspel. Daarnaast leren we je verschillende vogels herkennen, zodat je je vrienden bij een volgend natuurbezoek kan verrassen met je kennis. Ontdek deze Buitengewone Belevenis met een van tochten van Staatsbosbeheer.

Landelijk

7

Klap op de maand

5 april 2019, 17.00 uur

Foyer Kleine Komedie, Amsterdam

Vrijdagmiddagborrel met inhoud. In deze talkshow worden gasten uit de net voorbije en bijna komende actualiteit ondervraagd. Er wordt teruggekeken en vooruitgeblikt op heikele en minder heikele kwesties. Niet onbelangrijk: de bar is open. Er is ruim de gelegenheid om vooraf, in de pauze en na afloop na te praten met een glas in de hand. Singersongwriters van Het Nieuwe Lied laten hun licht schijnen op de maand in een splinternieuw lied. Deze maand is dat Kiki Schippers. Elke eerste vrijdag van de maand, in de foyer. Reserveren is nodig.

Noord Holland