Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Goois Jazz Festival

23 maart

's Spant, Bussum

Het Goois Jazz Festival proudly presents een line-up met klinkende namen! Shirma Rouse met Wouter Hamel – samen brengen zij een tribute aan Aretha Franklin. Peter Beets Trio, brengt een tribute aan George Gershwin. Mike Boddé gaat samen met Hermine Deurloo onder andere Toots Tielemans-repertoire laten horen. En Amsterdam Funk Orchestra speelt vol overgave klassieke funk en afrofunk, het is een band waarbij je niet stil kunt blijven zitten!

't Gooi

2

Film: the Favourite

Maart 2019

Verschillende bioscopen in het land

18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Aan het hof lijkt het allemaal pais en vree. De broze koningin Anne heeft een slechte gezondheid en heeft last van woede uitbarstingen, haar vriendin Lady Sarah regeert in haar plaats. De situatie verandert met de komst van de nieuwe dienares Abigail, beide vriendinnen raken onder de indruk van haar charme.

Landelijk

3

Boekenweek

23 t/m 31 maart

door het hele land

Tijdens de Boekenweek, met als thema 'De moeder De vrouw', is er veel te beleven in boekwinkels, bibliotheken en culturele podia. Ook de Boekenweekauteurs trekken het land in om lezers te ontmoeten. Kijk op het uitje om te zien welke activiteiten er in het land zijn rondom de Boekenweek.

Landelijk

4

Voorjaars wandeling

24 maart, 10.00-12.00 uur

Slotbos en Zeepeduinen, Schouwen-Duiveland

Een paar keer per jaar kun jij in dit bijzondere natuurgebied wandelen. Benut daarom deze unieke kans! De wandeling gaat langs het kasteel, Slot Haamstede, met slotgracht en daarna door het monumentale Slotbos dat ontluikt na de winter. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

Zeeland

5

Wijn festival

22 t/m 24 maart

Westergasfabriek, Amsterdam

Drie dagen lang kun je hier terecht om meer dan 300 wijnen per glas te proeven. Naast een overvloed aan wijn en eten is er ook veel te beleven tijdens Amsterdam Wine Festival. Denk aan masterclasses onder leiding van de wijnmakers die worden overgevlogen uit de diverse landen.

Noord Holland

6

The Bootleg Sixties

27 maart 2019

Schaffelaartheater, Barneveld

Avond na avond vullen de heren van The Bootleg Sixties met een spectaculaire show de theaterzalen met de meest legendarische songs uit de sixties: o.a. The Doors, Simon & Garfunkel, The Beach Boys, The Monkees, The Beatles, The Rolling Stones, The Who en zelfs de Nederlandse formatie Shocking Blue. Kortom: een swingende ode aan de beste muziek van de jaren zestig. De Britse muzikanten leggen met ware passie en fenomenale energie de juiste bezieling in de muziek. Bootleg Sixties speelt nog op verschillende plekken in Nederland.

Gelderland