Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

LAM

open in 2019

Lisse

Het LAM is een kunstmuseum voor alle leeftijden, met als thema Voedsel in de kunst. Kennis van kunst is niet belangrijk, een beetje nieuwsgierigheid is alles wat je nodig hebt. En zin om nieuwe dingen te ontdekken. Ze doen het namelijk wel een beetje anders dan andere musea. Een echte aanrader!

Zuid Holland

2

Tweetakt festival

20 en 21 april 2019

Utrecht

Tweetakt is het jaarlijkse kunstenfestival in de stad Utrecht met theater, dans, muziek en (interactieve) kunst. Deze editie vindt plaats op drie plekken: op de Neude, in theaters en op Fort Ruigenhoek.

Utrecht

3

237 redenen om door te gaan

24 april 2019

Stadschouwburg Nijmegen

Opnieuw geven Geert Lageveen en Leopold Witte zich bloot. Ze hebben dringend behoefte de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe lang hebben ze nog? Hoe willen ze herinnerd worden? Is er leven na de seks? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje? De voorstelling is op meerdere plekken in de regio's te zien

Gelderland

4

Veerboot naar Marker Wadden

20 april, 11.00 uur

Bataviastad

Het gehele jaar kun je vanaf de Bataviahaven in Lelystad met een speciale veerboot naar Marker Wadden. Deze vaart op een beperkt aantal dagen. Grijp deze kans en ontdek zelf dit nieuwste stukje Nederland. Geniet van de weidsheid van de eilanden, maak een heerlijke wandeling, observeer de vogels en zie hoe de nieuwe natuur hier ontluikt.

Flevoland

5

100 jaar vrouwen kiesrecht

t/m 15 september 2019

Groninger Museum, Groningen

De expositie, die vanaf 20 april te zien is, illustreert hoe jarenlang actievoeren uiteindelijk resulteerde in een overwinning voor de vrouwenkiesrechtbeweging: in 1919 stelde een wetswijziging vrouwen en mannen voor de Kieswet gelijk.

Groningen

6

Vaartocht wilde bloemen-de Wieden

24 april, 12.30 uur

Natuurgebied De Wieden

Stap aan boord bij de boswachter en vaar mee langs de bloemenzee van De Wieden. De hooilandjes in De Wieden zijn in voorjaar en zomer een waar paradijs voor wilde bloemen, insecten en vogels.

Overijssel