Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

World Press Photo tentoonstelling

19 januari - 10 februari 2019

Rotterdam

De tentoonstelling is verhuisd van de Laurenskerk naar het World Trade Center Rotterdam. Deze locatie middenin de stad is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer via de speciale route door de Koopgoot vanaf metrostation Beurs. De World Press Photo Exhibition 2018 toont de meest spraakmakende en indrukwekkende persfoto’s van het afgelopen jaar. Naast de tentoonstelling staan er ook interessante lezingen en events op het programma. De online kaartverkoop is reeds gestart.

Zuid Holland

2

Spellenbeurs

19 januari, 10.00-17.30 uur

Amersfoort

Op de Ducosim Spellenbeurs kun je terecht voor zo'n beetje alles wat met bord- en kaartspellen te maken heeft. Er zijn toernooien, demonstraties van de nieuwste spellen, participatiespellen waaraan iedereen kan meedoen en andere activiteiten.

Utrecht

3

Film: Colette

t/m februari 2019

Verschillende bioscopen in de regio's

Het waargebeurde verhaal van Colette gaat over de Franse schrijfster Sidonie-Gabrielle Colette (1872-1954). Van haar man Willy moet ze romans schrijven onder zijn naam over een plattelandsmeisje, Claudine. De verhalen zijn een succes en Willy en Colette worden al snel beroemd bij de Franse elite. Colette wil auteursrecht op de boeken en vecht tegen de traditionele gendernormen.

Landelijk

4

Wandeling Reeuwijkse Plassen

20 januari

Reeuwijk

De gids neemt je mee door dit waterrijke gebied waar vele wintergasten zich graag ophouden, zoals ganzen. Halverwege de wandeling (totaal 7 km) brandt de vuurkorf waar je je kunt warmen met een kop koffie of thee. Kleed je op het weer en trek stevige schoenen aan.

Zuid Holland

5

Maans verduistering

21 januari 2019, 05.00 uur

Amsterdam

Op maandagochtend 21 januari vindt er een volledige maansverduistering plaats, vroeg in de ochtend. Hiervoor organiseert de Universiteit van Amsterdam voor de verandering een waarneemOCHTEND, van 5:00 's ochtends tot 8:00. Tijdens deze sterrenkijkochtend heb je de unieke kans om een pannekoek te eten bij het Anton Pannekoek Instituut. Ook zal er koffie en thee zijn. Andere versnaperingen kun je zelf meenemen.

Noord Holland

6

Een wereld zonder ons

t/m 3 feburari 2019

Utrecht

Een Wereld Zonder Ons stelt voor hoe de wereld zal zijn zonder mensen. De manier waarop we nu met natuur en milieu omgaan zorgt dat dit moment veel sneller zou kunnen aanbreken dan we voor mogelijk houden. In 2007 schreef Amerikaanse journalist Alan Weisman in zijn non-fictie boek The World Without Us, wat er met de planeet zou gebeuren als mensen plotseling zouden verdwijnen.

Utrecht

7

Seniorenexpo

15 t/m 20 januari 2019

Veldhoven

De Senioren Expo is de grootste beurs voor 50-plussers in Brabant. Je vindt er alles over sfeervol wonen en leven, reizen, gezondheid en beweging, hobby en creativiteit.

Brabant

8

Made in de Stad

t/m 10 feburari 2019

Groningen

Stoelen met een geschiedenis, stoelen met een verhaal. Jacobus Abraham Huizinga (1861-1937) richtte in 1889 meubelfabriek 'Nederland' op in de stad Groningen. Naast allerlei ander meubilair zijn er in die jaren in de fabriek aan de Westersingel duizenden en duizenden stoelen gemaakt.

Groningen

9

Concert: Sjors van der Panne

24 januari 2019

Delfzijl

Met vertolkingen van liedjes van grote helden als Ramses Shaffy, Frank Boeijen en Liesbeth List zette zanger Sjors van der Panne zichzelf op de kaart. Zijn stem, zijn passie voor tekst en muziek en de manier waarop hij het lied echt tot leven weet te brengen, maken hem tot een groot en bijzonder vertolker.

Groningen