Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Amersfoort Jazz

23-26 mei 2019

verschillende locaties in Amersfoort

Rabobank Amersfoort Jazz is een vierdaags festival, dat jaarlijks plaatsvindt in de historische binnenstad van Amersfoort. Vier dagen is de stad een podium voor World Jazz acts uit binnen- en buitenland: 350 artiesten uit 20 landen, 80 concerten in 18 locaties voor ca. 80.000 bezoekers. Vrijwel alle concerten zijn gratis toegankelijk voor het publiek.

Utrecht

2

Snuffelmarkt den Bosch

19 mei 2019

Brabanthallen, Den Bosch

Op zondag 19 mei vindt er een Snuffelmarkt plaats bij de Brabanthallen. Dit keer binnen én buiten. Een mega groot terrein om je speurneus zijn werk te laten doen. Ga opzoek naar leuke spullen voor jezelf of misschien voor iemand anders.

Brabant

3

Operadagen Rotterdam

17-26 mei 2019

verschillende theaters in Rotterdam

Tien dagen lang grensverleggende opera, met nieuw werk van de internationale top en hét operatalent van vandaag. In de grote theaters van Rotterdam en in alle hoeken en gaten van de stad.

Zuid Holland

4

Ontdek Landgoed Broekhuizen

19 mei 2019

Utrechtse Heuvelrug

Wandel mee met de gids over Landgoed Broekhuizen. Dit landgoed is een van de parels van de zogenoemde Stichtse Lustwarande: een lint van buitenplaatsen, villa’s en oudere hofsteden dat zich uitstrekt van De Bilt tot Amerongen.

Utrecht

5

Gouds Montmartre

22 mei-28 augustus 2019

Historische marktplein, Gouda

Elke woensdag van 22 mei t/m 28 augustus 2019 wordt er op het historische marktplein van Gouda,naast het eeuwenoude Goudse stadhuis, een antiek-, curiosa- en brocante markt gehouden. Waan je op de Montmartre in GOUDA KAASSTAD even in Parijs.

Zuid Holland

6

Film: Les invisibles

mei 2019

verschillende bioscopen in de regio's

De bewoners van een vrouwenopvang in Noord-Frankrijk zitten met de handen in het haar wanneer ze te horen krijgen dat ze geen subsidie meer krijgen. De sociale werkers krijgen de opdracht om binnen drie maanden deze dakloze vrouwen koste wat kost te laten re-integreren in de maatschappij.

Landelijk

7

Fries Straat Festival

24 en 25 mei 2019

Verschillende plekken in Leeuwarden

Het Fries StraatFestival zet ieder jaar het laatste weekend van mei de Leeuwarder binnenstad op z'n kop. Het is een weekend vol prachtig straattheater en fijne muziek. Laat je ontroeren door prachtige straattheatervoorstellingen, loop tegen theatrale steltenacts aan of geniet van swingende melodieën. Het Fries StraatFestival is hét weekend cultureel genieten in Leeuwarden.

Friesland

8

Vioolconcert Bartók door Liza Ferschtman

24 mei 2019

Willem Wilmink Theater, Enschede

Hoewel natuurlijk ál Bruckners symfonieën romantisch zijn, verdient zijn populaire Vierde deze bijnaam bij uitstek. Het ademen van de wouden. Het stromen van de beken. Het koeren van de hoorns. Met recht ‘De romantische’. Fraai om het seizoen mee af te sluiten. Maar eerst het vioolconcert van de verliefde Bartók, liefdevol en virtuoos vertolkt door een van Nederlands grootste violistes Liza Ferschtman. Met orkest van het Oosten.

Twente