Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Stadsbeelden

t/m 19 mei 2019

Museum Flehite, Amersfoort

Met tentoonstelling 'Stadsbeelden' laat Museum Flehite ons kennismaken met het werk van acht hedendaagse kunstenaars die het thema 'stad' onderzoeken en vastleggen. De expositie toont werk van Iwan Baan, Stefan Bleekrode, Frank Halmans, Carlijn Kingma, Uwe Poth, Frank van der Salm, Rob Voerman en Hans Wilschut.

Utrecht

2

Wijn Spijs wandeling

14 april 2019

Amsterdam-west

Wandel jij op 14 april met ons mee langs de leukste restaurants van de stad?Trommel je vrienden, familie, geliefde of buurvrouw op en geniet op deze fijne zondagmiddag! Ontdek Amsterdam West tijdens de WijnSpijs Wandeling. Dit mooie stadsdeel heeft verschillende restaurants die voor je klaar staan met heerlijke wijn en spijs combinaties.

Noord Holland

3

Poëzie festival Henriëtte Roland Holst

13 april 2019, 10 -12 uur

Landgoed Oude Buisse Heide

Een heel weekend lang geven dichters, musici en sprekers acte de présence op het prachtige landgoed de Oude Buisse Heide. Zij brengen op creatieve wijze het gedachtengoed van dichteres, schrijfster en politica Henriette Roland Holst weer tot leven. Dit ter herdenking van haar 150e geboortejaar.

Noord Brabant

4

Dag van de Haagse Geschiedenis

13 april 2019

Den Haag

Aan de dag van de Haagse geschiedenis doen weer vele Haagse musea, erfgoedinstellingen zoals het Archeologie, Haags Gemeentearchief en Monumentenzorg, en historische vrijwilligersverenigingen mee. Iedere deelnemer aan de Dag van de Haagse Geschiedenis 2019 organiseert minstens één activiteit waar het publiek aan kan deelnemen. Denk hierbij aan stadswandelingen, lezingen, boottochten, rondritten en workshops voor volwassenen en voor kinderen. Het Plein is ons festivalterrein. Het is gratis toegankelijk en veel activiteiten worden gratis aangeboden.

Zuid Holland

5

Sieraden: makers en dragers

t/m 2 juni 2019

Afrika Museum, Nijmegen

Dit is een van de grootste verzamelingen sieraden in een Nederlands museum ooit. Met deze tentoonstelling presenteert het Afrika Museum sieraden van goud, zilver, kralen en natuurlijke materialen; o.a. hout, veren, haar, pitten, papier, koper.
Sieraden uit de museumverzameling aangevuld met diverse hedendaagse sieraden van toonaangevende ontwerpers uit de hele wereld, staan garant voor volop kijkplezier, verbazing en bewondering.

Gelderland

6

Lueke binge

April 2019

Verschillende theaters in nederland

Voorstelling met Angela Groothuizen. ‘Ik gaa met je lueke binge’ staat er op de strippenkaart die Angela 15 jaar geleden op moederdag kreeg van haar dochters. Nu Angela 60 wordt en haar dochters groot zijn is het hoog tijd om die strippenkaart te gaan innen. Na een pauze van twee seizoenen komt Angela met een meeslepend nieuw theaterprogramma, samen met haar muzikale kompaan Nico Brandsen. Ze hebben wat te vieren, na 25 jaar in de theaters met elkaar. Maar Angela is niet van de jubilea, van het omzien in nostalgie. Welnee, da’s zonde van de tijd. Voorwaarts!

Landelijk