Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Black Out

t/m 3 februari 2019

Kunsthal, Rotterdam

In Blackout gebruiken internationale kunstenaars het dia-medium om vragen te stellen over ons gebrek aan een collectief geheugen. Met de in onbruik geraakte 35mm-carrouseldiaprojector brengen zij vergeten, verborgen of opzettelijk verloren geschiedenissen aan het licht.

Zuid Holland

2

Gezondsheidsbeurs

7 t/m 10 februari 2019

Jaarbeurs, Utrecht

Op het Vrouwenzorgplein op de gezondheidsbeurs vind je alles over medische zorg voor vrouwen. Lezingen van topspecialisten, een inloop spreekuur met zorgverleners over o.a. het vrouwenhart, de overgang, borst én gynaecologische kanker, menstruatie, de bekkenbodem en migraine. Maar ook kun je terecht voor huidtherapie, hormonen & balans, mindfulness en voedingsadvies.

Utrecht

3

Boekpresentatie: Verborgen Verhalen

1 februari 2019

Boekhandel Donner, Rotterdam

In Verborgen verhalen deelt Tina Rahimy persoonlijke verhalen over de impact van onderwijs. Zij toont op indringende wijze hoe ontmoetingen tussen leraren en leerlingen mensen en de wereld kunnen veranderen. Vanuit een houding van oprechte interesse ontstaan andere verbindingen.

Zuid Holland

4

De Naakte Waarheid

t/m juni 2019

Rijskmuseum Twente, Enschede

De Naakte Waarheid vertelt een in oorsprong westers maar tegenwoordig wereldwijd verhaal aan de hand van zes eeuwen beeldende kunst in meer dan 110 werken van Marina Abramovic, G.H. Breitner, Berlinde de Bruyckere, Jan Sluijters, Geertgen tot Sint Jans, herman de vries, Andres Serrano, Andy Warhol, Carel Willink en vele anderen. In deze tentoonstelling worden de verschillende kunstvormen niet van elkaar gescheiden maar vullen ze elkaar aan. Naast talrijke tekeningen, schilderijen en sculpturen wordt ook proza en poëzie getoond.

Twente

5

Woodstock the Story

7 februari 2019

De Storm, Winterswijk

Het legendarische Amerikaanse ‘Woodstock Music & Art Festival’ in 1969 was het hoogtepunt van de flowerpower en de hippiecultuur. In deze muzikale voorstelling neemt een 9-koppige cast u mee naar dit roemruchte festival. Theaterscènes, beelden en ontwapenende humor geven een oprecht
flowerpower-gevoel. Deze voorstelling is in verschillende theaters in Nederland te zien.

Gelderland

6

Film: Woman at war

Februari 2019

Meerder bioscopen in het land

Halla is een vijftigjarige, onafhankelijke vrouw met een missie; in haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie. Ze is bereid alles te riskeren om de ongerepte IJslandse hooglanden te beschermen die ze liefheeft, tot een weeskind onverwacht haar leven op zijn kop zet. Een droogkomisch drama van de IJslandse regisseur Benedikt Erlingsson.

Landelijk

7

Nubië - Land van de Zwarte Farao’s

t/m 5 mei 2019

Drents museum, Assen

Farao’s uit Egypte kennen we allemaal. Maar dat ten zuiden van Egypte - in het Nijlgebied van het huidige Soedan – koningen en farao’s woonden die de macht van de Egyptenaren evenaarden, is minder bekend. Met deze tentoonstelling toont het Drents Museum het mysterie van het oude Nubië en maakt het publiek kennis met de schatten van de Nubiërs.

Assen