Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Film: Tea with the dames

maart 2019

verschillende bioscopen in het land

Jarenlange vriendinnen Judi Dench, Eileen Atkins, Joan Plowright, en Maggie Smith, allen inmiddels geridderd tot Dame voor hun belangrijke bijdragen aan het acteursvak. De vier grote actrices discussiëren hun carrières en denken terug aan hun bescheiden begin in het theater.

Landelijk

2

Wandeling Kleurrijk Dierenrijk

2 maart 2019

Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Of je het Carnavalsgedruis nu opzoekt of juist ontloopt: er is altijd ruimte om een frisse neus te halen in de buitenlucht voor verkwikking en energie. Voor de gelegenheid – het is tenslotte Carnaval - vertelt de gids je meer over het gebruik van kleuren in de natuur. Zijn alle dieren goed gecamoufleerd of trekken ze juist een uitbundig kleed aan?

Noord-Brabant

3

Expositie Atelier Langs Jan

t/m 10 maart 2019

De Speeldoos Baarn

Atelier Langs Jan is een atelier voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Atelier Langs Jan heeft zijn naam te danken aan een van de initiatiefnemers, de Baarnse beeldhouwer Jan Broerze. Na schooltijd gingen de kinderen graag even ‘Langs Jan’. Ieder jaar wordt er een expositie georganiseerd waar een deel van het gemaakte werk vol trots aan ouders, opa's en oma’s en andere belangstellenden getoond wordt.

Utrecht

4

Fiets- en wandelbeurs

1 t/m 3 maart 2019

Jaarbeurs Utrecht

Ben je op zoek naar inspiratie voor je fiets- of wandelvakantie? Bezoek dan de fiets- en wandelbeurs dit weekend. Behalve inspiratie vind je er de laatste trends op het gebied van fietsen en wandelen. Ook is de Fiets- en Wandelbeurs een interactieve beurs waarbij je kunt deelnemen aan bijvoorbeeld lezingen en workshops.

Utrecht

5

237 redenen om door te gaan

5 maart, 14.00 - 16.00 uur

Theater het Park Hoorn

Feelgood voorstelling over het leven. Geert Lageveen en Leopold Witte hebben dringend de behoefte de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe lang hebben ze nog? Hoe willen ze herinnerd worden? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje? Om een antwoord te vinden op die vragen, leggen Lageveen en Witte elkaar het vuur aan de schenen. Persoonlijk en herkenbaar over de naderende aftakeling, bucketlists en door blijven dansen. Deze voorstelling is nog op meerdere plekken in het land te zien.

Noord Holland

6

Café Theater Festival

7 t/m 10 maart 2019

verschillende café's in de stad Utrecht

Het Café Theater Festival vermengt theater en café tot een plek waar niets is wat het lijkt. Je barkruk is ineens het podium en een luidruchtige stamgast een acteur. 28 Utrechtse kroegen zijn voor even het decor van korte voorstellingen van een grenzeloze generatie makers.

Utrecht

7

Varen door de Weerribben

9 en 10 maart (van te voren opgeven)

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Stap in de overdekte rondvaartboot en vaar mee door de rietlanden van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De schipper voert je door het uitgestrekte rietlandschap, waar in deze periode de riettelers het riet aan het snijden zijn.

Overijssel