Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Jazz International Rotterdam

25 en 26 oktober 2019

Verspreid over de Kop van Zuid én de Kaap

Met een hoofdrol voor Rotterdamse makers van nu, bijzondere samenwerkingen met een Rotterdams tintje en de viering van ‘100 jaar jazz in Rotterdam’, is Festival Jazz International Rotterdamser dan ooit.

Zuid Holland

2

Beeldentuin Maastricht

Het gehele jaar

Maastricht

Beeldentuin Maastricht is gevestigd op landgoed Heerdeberg. Een idyllische en sprookjesachtige plek, waar je gratis naar de natuurstenen beelden kan komen kijken. Met uitzicht op de 8 meter hoge mergelwanden kan je tevens binnen of op het terras van een lunch, koffie met vlaai of een glas Gulpener biobier genieten.

Limburg

3

Sprezzatura

t/m 3 november 2019

Drents Museum

Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910). Bij het horen van het jaartal 1848 roepen veel Nederlanders onmiddellijk: ‘grondwet’ en ‘Thorbecke’. Italianen veren juist op als je 1861 noemt. In dat jaar wordt Italië eindelijk één land na een lange periode van revolutie. Wat volgt is een golf van optimisme. Ook onder kunstenaars. Hun schilderijen en beelden stromen over van hoop en verwachting.

Drenthe

4

Maand van de Geschiedenis

t/m 31 oktober 2019

verschillende locaties in het land

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden culturele, literaire en mediaorganisaties brengen ze geschiedenis onder de aandacht. In oktober 2019 staat het thema Zij/Hij centraal.

Landelijk

5

Leiden International Film Festival

31 oktober t/m 10 november 2019

Leiden

Elf dagen vol premières, bijzondere filmevents, feestjes en meer: dat is het Leiden International Film Festival. Gestart in 2006 en tegenwoordig één van de belangrijkste filmfestivals in Nederland.

Zuid Holland

6

List, Shaffy & Piaf

Oktober t/m december 2019

verschillende theaters in het land

In List, Shaffy & Piaf zingt Musical Award Winnaar (2018) Renée van Wegberg wederom het rijke oeuvre van haar favoriete artiesten. Samen met een viertal topmuzikanten brengt zij het mooiste en beste uit het repertoire van o.a. Liesbeth List, Ramses Shaffy en Edith Piaf ten gehore. Uiteraard mogen de prachtige nummers die zijn geschreven door Jacques Brel, Frank Boeijen, Charles Aznavour en Mikis Theodorakis niet ontbreken.

Landelijk

7

Beleefweken 2019

t/m Oktober 2019

verschillende plekken in het land

De organisatie IVN laat jong en oud overal de natuur beleven. Met diverse activiteiten en evenementen brengen zij voor iedereen de natuur dichterbij. Een voorbeeld hiervan is het evenement 'de beleefweken'. Klik op de link voor om te zien welke activiteiten in de natuur er bij jou in de regio zijn.

Landelijk

8

Dossier Indië

t/m 1 januari 2020

Wereldmuseum Rotterdam

Anders kijken naar koloniale fotografie. Met Dossier Indië toont het Wereldmuseum de geschiedenis van het gekoloniseerde Indonesië. Acteur en fotograaf Thom Hoffman selecteerde als gastconservator uit de beeldarchieven van diverse erfgoedinstellingen en collecties maar liefst 300 foto’s. Samen met film en persoonlijke verhalen tonen ze een realistisch beeld van de koloniale periode tussen 1840 en 1949.

Zuid Holland

9

Zandsculpturen festijn

t/m 2 november 2019

Beeldentuin Garderen

t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen is een uniek en groots zandsculpturen evenement. Het heeft elk jaar een ander thema en biedt veel indrukwekkende zandcreaties! Tip voor de herfstvakantie met de kleinkinderen!

Gelderland

10

Corpus, reis door de mens

Gehele jaar door

Oegstgeest

In CORPUS word je je bewust van je eigen lijf en brein. Hoe reageren je darmen op een broodje kaas? Wat gebeurt er als je niest en waar op je tong proef je suiker of juist zout? Het antwoord op deze en duizend andere vragen vind je tijdens die opmerkelijke ontdekkingstocht voor jong en oud bij CORPUS 'Reis door de mens'. Tip voor de herfstvakantie met je kleinkind?

Zuid Holland