Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

The Art of Lace

t/m mei 2020

Textielmuseum Tilburg

Van Beyoncé tot koningin Máxima, kant is volop in de mode. ’s Werelds grootste modehuizen en –ontwerpers laten nu in een unieke tentoonstelling tientallen verfijnde creaties met kant zien. Voor het allereerst in Nederland, rechtstreeks van de catwalk. In ‘The Art of Lace’ krijg je een exclusief kijkje achter de schermen van high fashion.

Brabant

2

Intimate Audrey

t/m 31 januari 2020

Beurs van Berlage Amsterdam

Intimate Audrey is een bijzondere expositie over het leven van Audrey Hepburn. Haar zoon, Sean Hepburn Ferrer, organiseerde de tentoonstelling ter ere van de 90e geboortedag van zijn moeder. De expositie werd eerst getoond in Audreys geboorteplaats Brussel en komt nu naar Amsterdam.

Noord Holland

3

Amsterdam Light Festival

t/m 19 januari 2020

Amsterdam

Jaarlijks zet het Amsterdam Light Festival de Amsterdamse binnenstad en de grachten in de schijnwerpers. Tot en met de derde week van januari kunnen alle bewoners en bezoekers weer genieten van de ontwerpen die de stad verlichten. Er zijn verschillende tours te reserveren, lopend en per rondvaartboot.

Noord Holland

4

Film: The good liar

t/m december 2019

verschillende bioscopen in het land

Beroepsoplichter Roy Courtnay (Ian McKellen) heeft een nieuw doelwit op het oog: Betty McLeish (Helen Mirren), een weduwe die miljoenen waard is. En hij wil haar alles afnemen. Maar als de twee naar elkaar toe groeien, verandert een eenvoudige zwendel in een levensgevaarlijk spel.

Landelijk

5

Dahldinner

t/m december 2019

Verschillende locaties in het land

Dahl schreef niet alleen de mooiste verhalen, maar ook een kookboek met heerlijke gerechten. Die twee komen samen in het Dahldiner. Tussen de gangen door worden de meest bizarre, spannende en grappige verhalen verteld. Of komen tussen de verhalen door de smakelijkste gerechten van Dahl voorbij? Hoe dan ook, het wordt genieten.

Verschillende locaties in het land

6

Mid-winterhoorn wandel tochten

december 2019

verschillende regio's

Tussen de eerste zondag van de advent en Driekoningen klinkt jaarlijks het mystieke geluid van de midwinterhoorn over de winterse weiden. Rondom deze traditie wordt een aantal wandeltochten gehouden. Bekijk op de wandelpagina een paar mooie midwinterhoornwandeltochten.

Landelijk

7

Kostuums met een verhaal

t/m 23 februari 2020

Pop up museum oud Amelisweerd

In Dress to Impress. Kostuums met een verhaal kun je je vergapen aan prachtige historische kostuums uit de Utrechtse kasteelmusea tot aan hedendaagse kostuums. Foto’s, kostuums en accessoires vertellen de geschiedenis van de modieuze items en het verhaal van hun drager. Van extravagant gemaskerd bal tot ambtskostuum, en van draagbaar modern tot kunstzinnig maatschappelijk statement. Laat je tijdens de feestmaanden inspireren door de prachtige kostuums in Pop-up Museum Oud Amelisweerd.

Utrecht

8

Kerstmarkten

t/m december

verschillende kerstmarkten in het land

Ga voor een middag glühwein, warme chocolademelk, poffertjes, braadworsten en kerstballen op de leukste kerstmarkten van Nederland. Tot en met het laatste weekend voor Kerst kun je je kersthart ophalen in Valkenburg, Maastricht, Leiden en Den Haag. Warme jas aan, sjaal om, handschoenen niet vergeten en gaan Bekijk de tip 10 van de Happinez.

Landelijk

9

Mediavrouwen

t/m 31 januari 2019

Museum Hilversum

Tentoonstelling Mediavrouwen gaat over baanbrekende mediavrouwen op het gebied van fotografie, film, radio, televisie, videokunst en online. Met onder andere Mies Bouwman, Tineke de Nooij en Marleen Stikker. De wereld van beeld en geluid lijkt misschien een mannenwereld, maar niets is minder waar. Als we ons vizier richten op deze vrouwelijke pioniers, blijkt de wereld van beeld en geluid voor een belangrijk deel door vrouwen te zijn vormgegeven. Om welk medium het ook gaat; vanaf het begin waren vrouwen er bij.

Noord Holland