Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Realisme nu*

t/m 2 augustus 2020

Stedelijk museum Schiedam

Wat is realisme nu? In de 19de eeuw zorgde het begrip voor een revolutie. Realistische schilders keken om zich heen en zetten dát op het doek. Die soms wel rauwe werkelijkheid was ‘te waar’ en dus niet ‘mooi’, vonden bijna alle vakbroeders en kunstliefhebbers.

Zuid Holland

2

Minuscule

maart 2020

verschillende bioscopen in Nederland

Van alle kinder- en jeugdanimatiefilms die de komende krokusvakantie uitkomen, is Minuscule 2 de beste én de mooiste. Deze vervolgfilm voert opnieuw geanimeerde lieveheersbeestjes, mieren en andere geleedpotigen op die naadloos geïntegreerd zijn in echte natuurbeelden. Het fraaie resultaat is niet alleen adembenemend, maar ook grappig en ontroerend.

Landelijk

3

Design uit het verleden

t/m 21 mei 2020

Groninger museum

Gastconservator John Veldkamp heeft de vrije hand gekregen om het Starckpaviljoen naar eigen inzicht in te richten met keramiek en glas uit heden en verleden. De tentoonstelling toont een deel van de verzamelgeschiedenis van het Groninger Museum, maar laat de bezoeker vooral genieten van originele combinaties van prachtige objecten die gearrangeerd zijn tot meesterlijke stillevens.

Groningen

4

Vreemde kostgangers

t/m mei 2020

Verschillende theaters in Nederland

De VKG gaan het weer doen. Met een programma dat zal bestaan uit nummers van hun twee vorige tours, materiaal uit hun eigen carrière en er gaan zelfs geruchten dat er toch weer wat nieuwe liedjes zullen komen. George had weliswaar aangekondigd dit jaar weinig tot niets te doen, Henny was druk doende met zijn nieuwe cd en Boudewijn deed wat losse projecten en maakte een plaat samen met The Dutch Eagles, maar bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. Dus in alle opzichten doen ze het weer - daarvoor zijn het dan ook Vreemde Kostgangers.

Landelijk

5

Women in the Art World

t/m 17 mei 2020

Museum Jan Cunen, Oss

Al meer dan vierhonderd getalenteerde vrouwen uit de internationale kunstwereld legde ze vast, gestoken in bijzondere kleding. Zelf is ze er één van: Carla van de Puttelaar. Haar portrettenreeks Artfully dressed: Women in the Art World verenigt de persoonlijke verhalen van krachtige vrouwen in de kunst en haar voorliefde voor designerkleding.

Brabant

6

Koele Wateren

t/m 21 juni 2020

Stedelijk museum Zutphen

De tentoonstelling Koele wateren, schatten uit het Rijks is een oogstrelende selectie van veertig schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum. Vier eeuwen kunst met water in de hoofdrol als vriend én vijand. Daarnaast wordt in de tentoonstelling een link gelegd met de toekomst. Wat gebeurt er als de zeespiegel 6 meter stijgt en hoe ziet Nederland er over 200 jaar uit?

Gelderland

7

Op pad in de natuur

Iedere maand

verschillende regio's

Ga op pad met de boswachter, kom struinen door duinen, fietsen over de heide of logeren op de mooiste plekken in de Nederlandse natuur. Bekijk de activiteiten van Staatsbosbeheer.

Verschillende natuurplekken in Nederland

8

Margreet heeft de groep verlaten

t/m 2 april 2020

Verschillende theaters in Nederland

Eén straatje, dertig buren. Ze hebben samen een appgroep. De ene buurman houdt op ietwat paranoïde wijze de veiligheid in de gaten, de ander vraagt met regelmaat om een klopboor of griptang om tot ergernis van de rest van de straat weer een hele zondagmiddag aan zijn huis te gaan klussen. Soms zijn er nieuwtjes – muizen bij de Albert Heijn, of iemand heeft ineens een granaat uit de Tweede Wereldoorlog in de achtertuin gevonden. Het gaat z’n gangetje, in de straat en op de app. Maar op een dag verlaat Margreet de appgroep. Margreet, de buurvrouw van nummer 32. Op de straatborrel, en in de dagen daarna, gaat het over niets anders meer: waarom heeft Margreet de groep verlaten?

Landelijk