Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Parade Rotterdam

21-30 juni

Museumpark Rotterdam

Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Deze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond.

Zuid Holland

2

Film: Yuli

Gehele maand Juni

Verschillende bioscopen in de regio's.

Cuba, jaren 80. De rebelse Carlos -liefkozend Yuli genoemd door zijn vader- heeft de schoolbanken altijd weten te vermijden en is opgegroeid in de straten van Havana. In de hoop op een beter leven stuurt Pedro zijn getalenteerde zoon naar de Nationale Balletacademie van Cuba. Tegen zijn zin in en ondanks zijn eerste weerstand, wordt Yuli uiteindelijk toch gegrepen door de wereld van het dansen. Het blijkt het begin van een legendarische carrière.

Landelijk

3

Kerken kijken Utrecht

25 juni t/m 14 september

Stad Utrecht

Utrecht toont de culturele rijkdom van de kerkgebouwen in het centrum van de stad. De gidsen staan klaar om je te informeren over de architectuur, bouwgeschiedenis en de kunstschatten die de kerken herbergen. De toegang is gratis.

Utrecht

4

Haagse antiek- en boekenmarkt

verschillende data juni

Het lange Voorhout, Den Haag

De antiek- en boekenmarkt aan het Lange Voorhout, midden in het hart van Den Haag, telt ongeveer 70 kramen. De liefhebber kan in de schaduw van de prachtige lindebomen zijn hart ophalen aan antieke meubels, objecten, servies, sieraden, bijzonderheden, prenten en boeken.

Zuid Holland

5

Jazzfestival Hilligersberg

28 t/m 30 juni

Hilligersberg, Rotterdam

Net als vorig jaar strijkt het Jazzfestival een weekend lang neer in het centrum van Hillegersberg. Voor echte jazzliefhebbers is vermaak gegarandeerd.

Zuid Holland

6

Zeldzaam Mooi markt

30 juni

Vismarkt, Groningen

Op koopzondag 30 juni is de veertiende editie van de Zeldzaam Mooi Markt op de Vismarkt in Groningen. Het is een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen. Op deze wel heel bijzondere en gezellige markt vind je echt eens iets anders en ontmoet je de personen achter dat leuke product dat je al eens in de media zag. Met meer dan 100 verschillende deelnemers is er voor ieder wat wils. Van vilt, illustraties, kunst, houten (woon) accessoires, tot tassen, ambachtelijk gemaakte lekkernijen, kleding en nog heel veel meer.

Groningen