Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Film: Yuli

Gehele maand Juni

Verschillende bioscopen in de regio's.

Cuba, jaren 80. De rebelse Carlos -liefkozend Yuli genoemd door zijn vader- heeft de schoolbanken altijd weten te vermijden en is opgegroeid in de straten van Havana. In de hoop op een beter leven stuurt Pedro zijn getalenteerde zoon naar de Nationale Balletacademie van Cuba. Tegen zijn zin in en ondanks zijn eerste weerstand, wordt Yuli uiteindelijk toch gegrepen door de wereld van het dansen. Het blijkt het begin van een legendarische carrière.

Landelijk

2

Kerken kijken Utrecht

25 juni t/m 14 september

Stad Utrecht

Utrecht toont de culturele rijkdom van de kerkgebouwen in het centrum van de stad. De gidsen staan klaar om je te informeren over de architectuur, bouwgeschiedenis en de kunstschatten die de kerken herbergen. De toegang is gratis.

Utrecht

3

Haagse antiek- en boekenmarkt

verschillende data juni

Het lange Voorhout, Den Haag

De antiek- en boekenmarkt aan het Lange Voorhout, midden in het hart van Den Haag, telt ongeveer 70 kramen. De liefhebber kan in de schaduw van de prachtige lindebomen zijn hart ophalen aan antieke meubels, objecten, servies, sieraden, bijzonderheden, prenten en boeken.

Zuid Holland

4

Festival Classique

13 t/m 23 juni

Scheveningen, Den Haag

Festival Classique zet zich vanaf 2006 in om te laten zien dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen. Festival Classique denkt buiten de gebaande paden en verwachtingspatronen van klassieke muziek, zonder aan de kwaliteit van de muziek af te doen. Daarom is het concertprogramma's en de -locaties vaak anders dan anders en met oog voor detail. Ze bieden niet alleen een concert, maar een totaalbeleving. Ze verrassen de bezoekers met combinaties tussen verschillende kunstvormen als dans, theater en film en klassieke muziek.

Zuid Holland

5

Theaterfestival Oerol

14 t/m 23 juni

Terschelling

Oerol is een jaarlijks terugkerend cultureel festival in juni, dat wordt gehouden op het eiland Terschelling. Oerol brengt elk jaar tientallen premières en diverse producties uit haar eigen Atelier.

Friesland

6

Jazzfestival Hilligersberg

28 t/m 30 juni

Hilligersberg, Rotterdam

Net als vorig jaar strijkt het Jazzfestival een weekend lang neer in het centrum van Hillegersberg. Voor echte jazzliefhebbers is vermaak gegarandeerd.

Zuid Holland

7

Parade Rotterdam

21-30 juni

Museumpark Rotterdam

Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Deze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond.

Zuid Holland

8

Farm & Country Fair

21 t/m 23 juni

IJzerlo's Landschap, Aalten

Het mooiste van het platteland op een uitgebreid belevenisfestival. Beleef de fijne sfeer bij de Farm & Country Fair. Opgezet door een enthousiaste boerenfamilie met kennis van het platteland en gebaseerd op de grote Engelse plattelandsshows. Het uitgestrekte terrein is opgedeeld in handige themapleinen, die elk diep op hun onderwerp ingaan, zoals het wolplein, vintage plein en de vele dierendorpen. Kenmerkend zijn de honderden stands, interessante shows en een gastvrije, bloemrijke aankleding.

Gelderland

9

Zeldzaam Mooi markt

30 juni

Vismarkt, Groningen

Op koopzondag 30 juni is de veertiende editie van de Zeldzaam Mooi Markt op de Vismarkt in Groningen. Het is een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen. Op deze wel heel bijzondere en gezellige markt vind je echt eens iets anders en ontmoet je de personen achter dat leuke product dat je al eens in de media zag. Met meer dan 100 verschillende deelnemers is er voor ieder wat wils. Van vilt, illustraties, kunst, houten (woon) accessoires, tot tassen, ambachtelijk gemaakte lekkernijen, kleding en nog heel veel meer.

Groningen