Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Modest Fashion

t/m 9 februari 2020

Museum Schiedam

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie: modest fashion. Mogelijk heb je er nog nooit van gehoord, misschien draag je het al. Als eerste museum in Nederland laat het Stedelijk Museum Schiedam dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst.

Zuid Holland

2

Icons

t/m 15 februari 2020

Elliot Halls Amsterdam

De fotografie-expositie "Icons: The ‘Influencers’ of the 20th Century' laat je de 'influencers' van toen zien die een plekje in de historie hebben bemachtigd en tot op de dag van vandaag mensen blijven inspireren. Voor een bezoek moet je reserveren.

Noord Holland

3

Keizerin Sisi

t/m 1 maart 2020

Zandvoorts museum

Keizerin Elisabeth is vooral beroemd geworden door de film ‘Sissi’ met Romy Schneider. Vanwege de speciale band van Zandvoort met de keizerin, organiseert het Zandvoorts Museum eind 2019 een bijzondere tentoonstelling onder de titel 'Sisi in Zandvoort'. De tentoonstelling laat het kleurrijke maar ook tragische leven zien van de keizerin. Uiteraard is er veel aandacht voor het verblijf van Sisi in Zandvoort in 1884 en 1885.

Noord Holland

4

Film: La belle époque

Januari 2020

Verschillende bioscopen in het land

De gedesillusioneerde zestiger Victor mag één avond uit zijn leven herbeleven: een vorm van tijdreizen die het midden houdt tussen theater en historische reconstructie. Hij kiest om de meest memorabele week van zijn leven opnieuw te beleven: toen — 40 jaar geleden —ontmoette hij zijn grote liefde.

Landelijk

5

Tonio

Januari 2020

verschillende theaters in het land

De indrukwekkende, rauwe bestseller die A.F.Th. van der Heijden schreef over het verlies van zijn 21-jarige zoon Tonio is nu bewerkt voor het theater. Waar de moeder uit alle macht probeert om niet weg te glijden in verdriet, bijt de vader zich vast in het verzamelen en vastleggen van feiten. Drijft het verlies de ouders uit elkaar of zijn ze in staat elkaar te troosten?

Landelijk

6

Juwelen!

t/m 15 maart 2020

Hermitage Amsterdam

Een van de grote schatten van de Hermitage is de fabelachtige juwelencollectie. Honderden daaruit schitteren in Juwelen! Samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums presenteren zij twee eeuwen mode en juwelen, gedragen door de high society aan het Russische hof in St.-Petersburg. In Juwelen! schitteren bewaard gebleven topstukken in het decor van balzalen en boudoirs zoals in het Winterpaleis van de tsaren.

Noord Holland

7

Activiteiten in de natuur

Gehele jaar door

Verschillende regio's in het land

IVN verbindt mens en natuur. Ze laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Bekijk de activiteiten van deze maand in jouw regio.

Landelijk

8

Schilderwedstrijd Mondriaan

t/m 24 februari 2020

Mondriaan museum Amersfoort

Voor de tweede keer organiseert het Mondriaanhuis in Amersfoort de schilderwedstrijd ‘Geïnspireerd door Mondriaan’. Vanaf vrijdag 3 januari kan iedereen die van schilderen houdt een wedstrijdformulier en een (gratis) schilderdoek van 25 x 25 cm bij het Mondriaanhuis ophalen en zelf aan de slag gaan. De prijsuitreiking is op zaterdag 7 maart 2020, de 148e geboortedag van Piet Mondriaan. De opdracht van de schilderwedstrijd is: laat je inspireren door Mondriaan.

Utrecht

9

Winternachten festival

t/m 19 januari 2020

verschillende locaties Den Haag

Winternachten internationaal literatuurfestival viert zijn 25-jarig bestaan met een feestelijke editie! De programma’s zijn te vinden in theaters, bibliotheken en scholen door heel Den Haag: van Theater aan het Spui, Filmhuis Den Haag, het Institute for Social Studies en PAARD tot Zuiderstrandtheater, Theater Dakota, de bibliotheken Schilderswijk en Nieuw Waldeck. Met ruim honderd schrijvers, dichters en spoken word-artiesten uit binnen- en buitenland. Met voordrachten, proza, poëzie en spoken word, auteursinterviews, actuele gesprekken, films en muziek.

Zuid Holland

10

Mediavrouwen

t/m 31 januari 2020

Museum Hilversum

Tentoonstelling Mediavrouwen gaat over baanbrekende mediavrouwen op het gebied van fotografie, film, radio, televisie, videokunst en online. Met onder andere Mies Bouwman, Tineke de Nooij en Marleen Stikker. De wereld van beeld en geluid lijkt misschien een mannenwereld, maar niets is minder waar. Als we ons vizier richten op deze vrouwelijke pioniers, blijkt de wereld van beeld en geluid voor een belangrijk deel door vrouwen te zijn vormgegeven. Om welk medium het ook gaat; vanaf het begin waren vrouwen er bij.

Noord Holland