Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

Cursus in de natuur

vanaf februari 2020

verschillende regio's

Volg een cursus bij IVN en begrijp meer van je omgeving, beleef de natuur intenser en geniet meer van buiten zijn. Bij IVN kun je twee soorten cursussen volgen. Cursussen waarin je je eigen kennis van de natuur vergroot, en cursussen waarin je leert hoe je anderen betrekt bij de natuur. In alle cursussen is veel aandacht voor het buiten beleven en ontdekken van de natuur. Bekijk welke cursus er bij jou in de buurt is.

Landelijk

2

'Homage to Humanity'

t/m 15 maart 2020

Museum aan 't Vrijthof, Maastricht

Museum aan het Vrijthof presenteert tot en met 15 maart 2020 een oeuvre-tentoonstelling van fotograaf Jimmy Nelson. De expositie 'Homage to Humanity' biedt een omvangrijke en kleurrijke selectie portretten van inheemse volkeren die dreigen te verdwijnen.

Limburg

3

Amsterdam Diamantstad

t/m 1 maart 2020

Joods Historisch Museum

Naar aanleiding van de 125ste verjaardag van de Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond (ANDB) presenteert het Joods Historisch Museum van 27 september 2019 tot en met 1 maart 2020 Amsterdam Diamantstad. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de Amsterdamse diamantindustrie.

Noord-Holland

4

Barbizon van het Noorden

t/m 22 maart 2020

Drents Museum, Drenthe

In de tentoonstelling Barbizon van het Noorden - De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950 presenteert het Drents Museum het werk van grote kunstenaars die de unieke eigenschappen van Drenthe op doek hebben vastgelegd. Kunstwerken van onder meer Israëls, Mesdag en Van Gogh laten de unieke eigenschappen van Drenthe zien. Voor deze expositie wordt samengewerkt met Stichting Het Drentse Landschap.

Drenthe

5

De vuilniszak als muze

t/m 22 maart 2020

Stedelijk Museum Schiedam

Halverwege de jaren tachtig zag Jan Eric Visser (1962) op straat een door regen verpulpte krant. Opgedroogd en weer hard geworden hadden de natte pagina’s een ware metamorfose ondergaan. Naderhand bleek het een beslissende ontmoeting. De kunstenaar had zojuist kennis gemaakt met een van zijn belangrijkste materialen: pulp, vermalen papier.

Zuid-Holland

6

Dolor y gloria

Februari-Maart 2020

Verschillende bioscopen in de regio's

Salvador Mallo is een regisseur die teert op vergane glorie. Wanneer een oude film van hem onder het stof vandaan wordt gehaald, wil hij vrede sluiten met zijn verleden. Hij moet echter ook de demonen uit zijn jeugd onder ogen komen.
"Het kunnen de kleuren zijn, het kan het spel van Banderas zijn. Waarschijnlijk is het alles. Maar het is opmerkelijk dat je na bijna twee uur het liefst nog veel langer naar dit leven kijkt."(recensie Trouw)

Landelijk

7

Testament - Lennaert Nijgh 75 jaar

Februari - april 2020

verschillende theaters in het land

Het Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de Trompetter, Meester Prikkebeen: het zijn tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs, maar allemaal werden ze geschreven door Lennaert Nijgh, een van Nederlands beste tekstdichters. Maar hij kon nog veel meer. Zangeres Josee Koning en zanger/acteur Jim de Groot openen de deur naar de verrassende wereld van Nijgh. Begeleid door drie topmusici zingen ze hun favoriete teksten, Jim fel en provocerend, Josee liefdevol en kwetsbaar, halen ze herinneringen op en vertellen over hun speciale band met Lennaert. Bovendien ontvangt het duo elke voorstelling een bijzondere gast die hem heeft gekend of door hem is geïnspireerd.

Landelijk

8

Aat Veldhoen - Levenskunst

t/m 13 april 2020

Museum Kranenburg, Bergen NH

Aat Veldhoen (1934-2018) leefde voor én omringd door zijn eigen kunst. Vanaf 3 december is een overzicht van zijn werk te zien in Museum Kranenburgh in samenwerking met de Dutch National Portrait Gallery en Venus Veldhoen, samengesteld door gastcurator Koos Breukel. Een gevarieerde tentoonstelling van wat met recht een levenskunstenaar genoemd kan worden.

Noord-Holland

9

Haenen brengt vreugde

t/m mei 2020

verschillende theaters in het land

Een optimistische voorstelling waarin we niet alleen Haenen zelf beter leren kennen maar ook kunnen genieten van zijn vaak scherpe kijk op actuele gebeurtenissen. Een avond vol humor, ernst en inzicht. Met toch ook wat ruimte voor Margreet Dolman, dominee Gremdaat en dokter Valentijn. De mooie kanten van het leven vieren en niet bij de pakken neerzitten. Altijd weer lichtpuntjes zien, ook als het even tegenzit; dat is de instelling van Haenen, in welke hoedanigheid ook. Een eigenzinnige en vrolijke voorstelling.

Landelijk

10

Meesterlijk

t/m 29 maart 2020

Kunsthal Rotterdam

VIER EEUWEN TEKEN- EN SCHILDERKUNST
'Meesterlijk!’ presenteert een groots overzicht van vier eeuwen schilderijen en tekeningen uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. De tentoonstelling laat in ruim 150 werken het meesterschap zien van 27 kunstenaars die in beide kunstvormen uitmunten. Je ziet beroemde meesters als Rembrandt, Rubens, Van Gogh, Delacroix, Pissarro, Saenredam, Goltzius en Basquiat, maar ook werk van minder bekende kunstenaars waaronder de Nederlanders Cornelis Saftleven en Josephus Augustus Knip. ‘Meesterlijk!’ belicht de bijzondere wisselwerking tussen teken- en schilderkunst en toont de liefde van grote meesters voor het tekenen.

Zuid-Holland

11

Nederlands IJsbeelden Festival

t/m 1 maart 2020

Vrieshal, Zwolle

De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het thema “R-IJS DOOR DE TIJD” in een magische wereld van ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. Het Nederlands IJsbeelden Festival is een uniek winter-evenement voor jong en oud!

Overijssel