Welkom

Op de website van Factor70.nl HĂ©t platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

1

50 jaar Thielen

t/m 10 juni 2019

LImburgs museum

Het Limburgs Museum en Museum van Bommel van Dam presenteren kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Het betreft het werk van Evert Thielen (1954) die ter ere van zijn 50-jarig kunstenaarsjubileum terugkeert naar zijn geboortestad Venlo. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op Ă©Ă©n plek te zien.

Limburg

2

Blij met je schilderij

27 april 2019

Schiermonnikoog

Ontspannen schilderen op het strand. Beperkt plekken beschikbaar!

Friesland

3

Calefax & Eric Vloeimans

28 april 2019

Theater Flint, Amersfoort

Het veelzijdige rietkwintet Calefax en trompetvirtuoos Eric Vloeimans brengen een gloednieuwe en swingende versie van Purcells beroemde barokopera Dido and Aeneas.

Utrecht

4

Fleurs d’espoir – Bloemen van hoop’

t/m 7 juli 2019

Flower Art Museum, Aalsmeer

Bloemen van hoop’ is het werk van de veelzijdige Nederlandse kunstenaar Bert van Santen. Een tentoonstelling over hoop en de zoektocht naar een kunstzinnig antwoord op de maatschappelijke problemen van onze tijd.

Noord Holland

5

Duitse Expressionisten

t/m 25 augustus 2019

Singer Laren

Terwijl men in Duitsland geniet van hun 'Holländische Moderne', ziet de bezoeker aan Singer Laren een bijzonder overzicht van de Duitse expressionisten. Niet de buitenwereld maar de binnenwereld, daar ging het de expressionisten om. Kunst als uitdrukking van emotie en innerlijke beleving, weergegeven in felle kleuren, ruwe penseelstreken en krachtige vormen.

't Gooi

6

World Press Photo

t/m 7 juli 2019

Nieuwe Kerk, Amsterdam

Zoals gewoonlijk zijn alle ruim 150 bekroonde beelden en video’s te zien, de winnende foto van het jaar en, nu voor het eerst, het verhaal van het jaar. Ook zal er werk van twee Nederlandse fotografen te zien zijn, Jasper Doest met Flamingo Socks en Pieter ten Hoopen met zijn fotoverhaal De migrantenkaravaan.

Noord Holland