Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wat doe je als je telefoon verhit is?

Met het warme weer kan je smartphone soms oververhit raken. Hoe herken je dit en wat moet je in zo'n situatie doen? NU.nl heeft een aantal tips voor je op een rij gezet.

Wanneer raakt een smartphone oververhit?

Een smartphone is gemaakt om onder gewone omstandigheden prima te functioneren. Stijgen de temperaturen echter boven de 35 graden, dan kan een toestel op slot gaan. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de volgende gevallen:

Als de smartphone lange tijd in direct zonlicht ligt. Hierdoor houdt je telefoon, die doorgaans al een zwart scherm of een donkere achterkant heeft, in één keer veel warmte vast.

In de auto.

Als het buitengewoon warm is en je een telefoon in een afgesloten auto laat liggen, zal deze ook sneller opwarmen. Is het buiten 35 graden Celsius, dan stijgt de temperatuur in de auto na een half uur al naar 54 graden. Wordt de processor in de telefoon ook nog eens warm door allerlei berekeningen, dan raakt je telefoon snel oververhit.

Bij het gebruik van intensieve apps zoals games.

In de meeste gevallen is een telefoon prima in staat om zware software te draaien. Bij dit proces wordt de processor alleen vrij warm. De temperatuur kan te hoog worden als het tegelijkertijd warmer dan 35 graden is in de omgeving.

Tijdens het opladen.

Ook hierbij is er pas echt een risico bij hoge temperaturen. Bijvoorbeeld als de telefoon in de zon ligt.

Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Lees meer...

Nu.nl

Landelijk