Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Komen niet de muren, maar vooral de irritante gewoontes van je partner op je af? Dan is rustig tot tien tellen niet altijd even eenvoudig. Gelukkig zijn er genoeg manieren om onderling gesnauw te voorkomen. Het Psychologie Magazine heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Volgens relatietherapeut Jean-Pierre van de Ven is het belangrijk de ander te nemen zoals die is. En hem of haar ook zo te laten. Maar soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je dag in, dag uit geconfronteerd wordt met dat ene vervelende trekje. Of, erger: méérdere trekjes. ‘Toch is het zaak geen projectontwikkelaar te worden en je partner te veranderen in iemand die hij of zij niet is’, zegt Van de Ven. Misschien kost het even wat energie – en niet te vergeten: geduld – maar uiteindelijk baart oefening kunst.

1. Wees dankbaar voor je partner

Door dankbaar te zijn, ben je minder gericht op jezelf en het nu. Want wie dankbaar is, wil iets terugdoen voor de ander en meestal ligt dat moment in de toekomst. Voel je een snauw opkomen? Wacht dan even met uitdelen, en bedenk minstens één positieve karaktertrek van je partner. Of denk aan een fijn moment dat jullie deelden. Een vakantie bijvoorbeeld, dat heerlijke potje ochtendseks, of misschien wel je huwelijksaanzoek.

2. Zie er het positieve van in

Zoals Johan Cruijff ooit zei: ‘Elk nadeel heb z’n voordeel.’ Merk je dat je partner je geduld wel heel erg op de proef stelt? Probeer het dan te reframen. Hiermee bekijk je de situatie op een andere – positievere – manier. Is je geliefde weer vergeten de was aan te zetten? Mooi, dan kunnen die vieze sokken er nog bij. Liggen de belangrijkste ingrediënten van je recept voor vanavond nog in de supermarkt? Gezellig, dan bestel je lekker buiten de deur en maak je er een thuisdate van.

Benieuwd naar de andere tips? Klik op de link Lees meer.

Lees meer...

Psychologie magazine

Landelijk