Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

De mooiste wandelgebieden van Nederland

Wandelen is heerlijk, vooral als het zonnetje weer begint te schijnen. Wat een geluk hebben wij dat we in Nederland wonen, want Nederland beschikt over veel mooie wandelgebieden. Van het Wadlopen op de Waddeneilanden tot aan struinen door de heuvels in het zuidelijkste puntje van Limburg. Belvilla heeft er een aantal voor je op een rijtje gezet. (Bron en tekst Belvilla)

1. Heuvelland – Zuid-Limburg

Als eerst hebben we het Heuvelland in Zuid-Limburg. Dit landschap is erg uniek voor Nederland. Verschillende soorten heuvels, bossen, weides, pittoreske dorpjes, riviertjes en mergelgrotten wisselen elkaar hier af. Hier wandelen voelt alsof je in een heel ander land bent. Dit gebied biedt veel verschillende wandelroutes aan door bos en weides. Kies een route die bij jou past en geniet van de natuur!

2. De Hoge Veluwe – Gelderland

Ook de Hoge Veluwe mogen niet ontbreken in dit rijtje. Ook hier wisselen verschillende landschappen elkaar continu af. Tijdens een wandeling door de Hoge Veluwe kom je door bossen, heidevelden, grasvlakten en stuifzand. In De Hoge Veluwe vind je een Belevingsroute van ongeveer 1 kilometer, deze route is in samenwerking met het Revalidatiefonds en Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Tijdens het bewandelen van deze route moet je voelen, ruiken, zien en horen. Hoe speciaal is dat? Daarnaast beschikt het gebied nog over vele andere prachtige wandelroutes die zeker de moeite waard zijn!

3. Utrechtse Heuvelrug – Utrecht

Een oase van rust. Net buiten de Randstad vind je de Utrechtse Heuvelrug. Wandel door de heuvelachtige bossen langs sprookjesachtige kastelen en buitenplaatsen. Of wandel over de populaire klompenpaden via het platteland. Kom tot rust in een van de vele stiltegebieden en maak je hoofd lekker leeg. Het gehele jaar door kun je mooie wandelingen maken op de Heuvelrug. Wanneer het zonnetje schijnt, er sneeuw ligt of het regent; je vindt altijd een geschikte wandelroute voor dat moment. Geniet in plaats van een wandeling door de stad van Utrecht eens van de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug.

Lees meer...

Belvilla.nl