Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Trucje om zonder te bukken je bad of douche schoon te maken

Met deze handige tip wordt het schoonmaken van je bad en douche een stuk gemakkelijker. De tip lazen we op de website tipsenweetjes.nl.

De truc om je bad en douche goed schoon te krijgen zonder te bukken is een bezem! Het handigst is om een nieuwe bezem aan te schaffen, want een vieze bezem werkt natuurlijk averechts. Voor een paar euro haal je al een stoffer en blik met lange steel. Deze harde, plastic haren zijn ideaal om je badkuip mee schoon te schrobben.

Je kunt je oude, vertrouwde schoonmaakmiddel gebruiken, maar het beste schoonmaakmiddel voor de douche en het bad is afwasmiddel en azijn. Verwarm een kopje azijn in de magnetron zodat de vloeistof warm wordt maar niet te heet. Doe de azijn in een sprayflacon en voeg een kopje afwasmiddel toe. Meng dit door voorzichtig te schudden. Schud niet te hard, want het gaat erg schuimen. Spray dit mengsel royaal over je douche of badkuip.

Zodra de badkuip onder het schoonmaakmiddel zit, kun je beginnen met schrobben. Pak de bezem en maak hiermee een ronddraaiende beweging. Door het afwasmiddel en de azijn komt de vettige laag van zeep, kalk en andere viezigheid los. Door de ronddraaiende beweging van de bezem met de harde plastic haren haal je gemakkelijk alles los. Gebruik de douchekop om alles weg te spoelen en geniet van je lekker schone bad- of douchekuip, en dat zonder te bukken!

Bron: Tipsenweetjes.nl Foto: giphy.com

Landelijk