Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Waar let je op bij het boeken van een online vakantie?

Al ideeën voor de vakantie en van plan om online te boeken? In ZIN lazen wij deze 4 tips van Seniorweb : Waar moet je op letten bij het online boeken van een vakantie?

1 Reviews

Let bij het boeken van een ticket/ hotel/all-in-reis altijd goed op of de website of organisatie waarmee je wil gaan boeken betrouwbaar is. Vraag eventueel vrienden/bekenden of zoek via Google op de naam van de organisatie in combinatie met ‘betrouwbaar’ of ‘review’.

2 Check de feiten

Kijk bij het boeken van vliegtickets goed naar de reisdata, de aankomst- en vertrektijden, of je moet overstappen en eventuele extra kosten voor (hand)bagage of het kiezen van een stoel. Daarnaast kan een verder weggelegen luchthaven soms goedkoper lijken, maar vergeet niet dat je dan weer extra kosten hebt om op dat vliegveld te komen.

3 Kleine lettertjes

Lees voordat je boekt altijd nog even goed de kleine lettertjes: zit er een reisverzekering bij, komen er nog extra kosten of toeslagen bij, kan de boeking geannuleerd worden en hoe zit het met de betaling. Kun je ook achteraf betalen of moet je direct betalen? Betaal waar mogelijk met een creditcard: deze geeft je namelijk een aankoopbescherming.

4 Te mooi?

Een actie die te mooi lijkt om waar te zijn, is dat ook vaak. Klik dus niet zomaar op linkjes of zogenaamde kettingbrieven

Bron: ZIN/Seniorweb Foto: Mirror

Landelijk