Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Tips om nieuwe dingen te proberen

Door nieuwe dingen te proberen, krijg je nieuwe inzichten en wijsheden. Hier zijn drie tips om je daarbij te helpen. (bron: newstart.nl)

1: Doe regelmatig iets dat je nog nooit hebt gedaan.

Het maakt niet uit op wat voor gebied. Vooral iets dat je leuk vindt, dat je inspireert, dat bij je past. Wat heb je altijd al willen doen? Of waar ben je nooit aan toegekomen? Ga dat doen!

2: Doe regelmatig iets anders dan normaal.

Sleur en vastgegroeide gewoonten zijn de twee grootste blokkades voor verandering. Hoe voelt het om elke ochtend precies te weten hoe je dag gaat verlopen? Niet zo inspirerend, toch? Dus begin met kleine dingen. Doe eens raar! Als je het wat radicaler aan wilt pakken, doe dan elke dag iets tegenovergesteld aan wat je normaal doet. Ga eens uitgebreid praten met een onbekende op straat, ga ‘s avonds wandelen, laat de afwas een dag staan en bekijk al je oude foto’s.

3: Doe regelmatig iets waar je bang voor bent.

Om nieuwe dingen te proberen, moet je soms jezelf overwinnen. Want wat ons bijna allemaal tegenhoudt, is angst voor het onbekende. Kleine dingen doen waar je een beetje bang voor bent, is de beste manier om uit je comfortzone te komen. Wat ons tegenhoudt, is vaak de angst voor de mening van anderen. Dus vraag iets aan iemand, ook al ben je bang dat de ander je afwijst. Doe eens iets wat je zelf wilt, ook al is een ander het daar niet meer eens. Doe eens raar, ook al lachen anderen erom. Vijf minuten iets doen waar je bang voor bent, kan uiteindelijk veel plezier opleveren.

Bron: newstart.nl Foto: Snoron.com