Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Originele hobby's voor na je pensioen

Als je met pensioen bent, heb je eindelijk wat meer tijd om aan leuke hobby's te besteden. Dat hobby's niet suf hoeven te zijn, bewijst dit lijstje van Leefjepensioen.nl met originele hobby's voor na je pensioen. En ze beloven dat klaverjassen en bloemschikken er niet in voorkomen!(Bron en tekst: Leefjepensioen.nl)

1. Start een eetclub

Verzamel een groepje culinaire liefhebbers die ook met pensioen zijn en start een eetclub. Spreek eens in de zoveel tijd af om nieuwe gerechten uit te proberen. Koppel er thema's aan, zoals landen. Wissel het koken af met een bezoekje aan een restaurant of een workshop bij een kookstudio.

2. Dansen

Altijd stiekem gehunkerd om lekker te kunnen dansen? Doe het! Neem dansles in jouw favoriete stijl. Van stijldansen, tot moderne dans, klassiek of misschien zelfs wel de salsa.

3. Foto's bewerken

Ben je meer een rustig binnenmens en kun je jezelf uren verliezen in details? Volg een cursus fotobewerking, om de toch al schitterende foto's die je maakt nóg mooier te maken.

4. Schilderen

Ook zo'n stiekem verlangen: mooi kunnen schilderen. Je hebt er eerder nooit tijd voor gemaakt, door allerlei excuses te vinden, zoals geen tijd, geen plek, etc. Dat gaat niet meer op nu je met pensioen bent! Laat je fantasie de vrije loop door lekker vrij te schilderen.

5. Sterrenkunde

Hebben sterren je altijd al gefascineerd? Ontdek hoe ons zonnestelsel werkt, welke sterren en planeten er zijn, met een cursus of opleiding sterrenkunde.

6. Een vreemde taal leren

Ook zo'n typische activiteit die al jaren op je lijstje staat, omdat je er geen tijd voor vrij hebt kunnen maken. Leer vloeiend Italiaans spreken en schrijven, of Hongaars, Chinees of Frans. Volg een cursus die bij je past, bij een opleidingsinstituut, online of in het land van de vreemde taal!

7. Beeldhouwen

Ruim de schuur op en maak ruimte voor een eigen werkplek om te beeldhouwen. Maak het gezellig met een verwarming en een radio, zo heb je heerlijk je eigen creatieve plek.

Wil je nog meer inspiratie voor de invulling van je pensioen? Klik dan op Lees meer en neem een kijken op leefjepensioen.nl voor een overzicht van alle verhalen.

Lees meer...

Bron: Leefjepensioen.nl giphy.com

Landelijk