Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

11 leuke en handige apps

We kunnen met een mobiele telefoon zoveel meer dan bellen, appen en foto's maken. ZIN magazine maakte een lijstje met deze 11 handige apps. (Bron en tekst: ZIN)

1. Meten is weten

Past de nieuwe wasmachine wel en hoe breed is de woonkamer eigenlijk? Voor zulke vragen heb je geen meetlint meer nodig. Met je camera selecteer je twee meetpunten en je telefoon berekent de precieze afstand. Voor Android gebruik je Google Measure. Op je iPhone en iPad gebruik je de app Meten.

2. Oude foto’s als nieuw

Grote kans dat er een doos vol oude foto’s in huis staat. Met PhotoScan maak je van je oude kiekjes eenvoudig een digitale kopie. De app zorgt voor een perfecte resolutie en filtert de achtergrond (meestal je tafelblad) gelijk weg.

3. Goede wijn

Vivino zorgt ervoor dat je alleen nog maar lekkere wijn drinkt. Scan in de supermarkt het etiket en de app vertelt je wat de andere gebruikers van deze wijn vinden. Je krijgt ook gelijk informatie over de druif, de streek, het wijnhuis en de ideale temperatuur om deze wijn te drinken. Handig!

4. Afspraken maken

Afspraken maken met vrienden, familie en collega’s gaat eenvoudig met Datumprikker. In een paar stappen stel je data en tijden voor, nodig je deelnemers uit en prik je een datum en locatie voor je afspraak. Is de perfecte datum gevonden? Dan staat de afspraak gelijk in je agenda.

5. Bewegen

Wil je meer bewegen of zoek je een virtueel sportmaatje? Argus houdt bij wat je aan het doen bent, van lopen, sporten tot slapen. Je kan eenvoudig doelen instellen en verdient medailles als je ze behaalt. Aan het einde van de dag kan je precies zien hoe actief je bent geweest.

6. Foto kunst

Er zijn heel veel foto apps, maar onze favoriet is Prisma. De app geeft je foto’s een schilderachtig effect zodat je de mooiste kunstwerkjes krijgt. En fijn dat je Prisma ook offline kan gebruiken.

Benieuwd naar de andere 5 tips? Klik hieronder op lees meer.

Lees meer...

Tekst: ZIN magazine Foto: giphy.com

Landelijk