Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Zin om (weer) te werken?

Waarom stoppen met werken als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt? Er zijn steeds meer 65-plussers die ervoor kiezen om door te werken. Misschien vind jij je werk ook nog hartstikke leuk of wil je graag kennis blijven overdragen. Bemiddelingsbureau Actief65+ vertelt wat nog meer voordelen zijn van doorwerken na je pensioen.

Waardevol voor de maatschappij

Als je de leeftijd van 65 jaar hebt bereikt, verandert er weinig aan je kwaliteiten. Als 65-plusser ben je nog erg waardevol voor de maatschappij. Door de jaren heen heb je veel kennis en ervaring opgedaan. Met deze expertise kun je uitstekend werk leveren en jongere mensen veel leren.

Je blijft sociaal actief

Wanneer je blijft werken nadat je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, blijf je sociaal actief en kun je eenvoudig contact onderhouden met de mensen om je heen. Door te blijven werken, ook al is het een enkele keer per week, blijf je onder de mensen en zorg je ervoor dat je sociale leven stevig blijft.

Je blijft in beweging

Ook op latere leeftijd is het voor je gezondheid erg belangrijk om te blijven bewegen. Door er elke week nog op uit te gaan, blijf je in beweging. Je gaat bijvoorbeeld op de fiets of wandelend naar je werk of je beweegt veel tijdens werkuren.

Financieel voordeel

Blijven werken na je pensioen kan ook financiële voordelen hebben. Zodra je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, betaal je geen AOW-premie meer. De belastingtarieven zijn hierdoor lager waardoor je meer salaris overhoudt. Bij een aantal pensioenfondsen is het mogelijk om de pensioenopbouw door te laten gaan en de pensioenuitkeringen uit te stellen. Hierdoor neemt het maandelijkse bedrag nog meer toe. Meer informatie hierover vind je op de website van Actief65plus.

Over Actief65plus

Het bureau Actief 65plus bemiddelt bij de inzet van 65-plussers. Actief65+ ontvangt maandelijks meer dan 500 nieuwe vacatures. De opdrachtgevers zitten door heel Nederland en het bureau is thuis in alle beroepsgroepen, van praktisch- tot theoretisch geschoold werk. Benieuwd wat Actief65+ voor jou kan betekenen? Klik op lees meer

Lees meer...

Bron: Foto: Shutterstock

Landelijk