Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Voordelen van lezen voor het slapen

Wist je dat het aan te raden is om een paar pagina's te lezen, vlak voordat je gaat slapen ? Het tijdschrift Margriet zet een aantal voordelen voor je op een rij.

Gemakkelijker in slaap

Het wordt aangeraden door slaapexperts om een dagelijkse routine aan te houden voordat je gaat slapen. Daardoor val je ’s avonds sneller in slaap. Dat komt doordat je brein onbewust het ’s avonds lezen van een boek gaat koppelen aan in slaap vallen.Wel is het belangrijk dat je alleen een papieren boek leest in bed. Een e-reader of tablet zorgt er juist voor dat je wakker blijft. Ook kun je beter geen spannend boek lezen voordat je naar bed gaat: daardoor blijf je doorlezen. Kies liever voor een rustgevende roman die je gemakkelijk kunt wegleggen.

Zes minuten

Als je veel stress hebt overdag kan dat ervoor zorgen, dat je minder goed slaapt. En slecht slapen kan weer leiden tot stress; zo beland je in een vicieuze cirkel. Het is wetenschappelijk bewezen dat slechts zes minuten intensief lezen per dag al stress vermindert. Ook helpt het, om je gedachten te verzetten en je zorgen even los te laten. Daardoor ga je dieper en rustiger slapen.

Minder eenzaam

Voel je je eenzaam? Ook dan is een boek lezen een goed idee. Lezen vergroot namelijk je inlevingsvermogen. Ook word je voor even deel van een andere wereld, waardoor je de ‘echte’ wereld even vergeet. In de fictieve wereld zijn vaak personages met wie je je kunt identificeren. Daardoor voel je je ook minder alleen.

Bron: Margriet Magazine giphy.com

Landelijk