Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Apps die je helpen om planten te herkennen

Welke plant is dit? Hoe heet deze plant? Deze apps geven het antwoord! Je ziet een prachtige plant, maar je hebt geen idee welke plant het eigenlijk is. Ook de jongens van deschoffeltstudent.nl lopen nog regelmatig tegen dit probleem aan. Zij krijgen ook regelmatig de vraag “Hoe heet deze plant?”. Gelukkig hebben ze hiervoor de oplossing! Hieronder lees je meer over de twee apps die zij gebruiken om achter de naam van je plant te komen.

Herken de plant!

Ze bespreken de volgende twee plantherkenning apps om de naam van de plant te achterhalen. Dat zijn de volgende apps: 1.Plantifier 2.Plantnet

Plantifier

Plantifier is een online platform dat verbonden is aan Mijntuin.org. Als je de app opent, kom je op het hoofdscherm van Plantifier. Je kunt hier direct foto’s uploaden of verder gaan naar een overzicht met de foto’s die anderen hebben gemaakt van planten. Deze foto’s kun je schermvullend bekijken. Hoe werkt het? Je maakt een foto van de plant waarvan je de naam graag wilt weten; Je plaatst de foto in de Plantifier app; De experts op het platform zullen reageren met de plantnaam (dit gaat meestal vrij snel); Andere mensen kunnen een duim omhoog of omlaag geven op de reactie om zo te bevestigen of het daadwerkelijk de juiste plantnaam is! Deze app biedt ook een leuke manier om meer plantennamen te leren, want als je af en toe de tijd neemt om door de geplaatste foto’s van anderen heen te scrollen, ontdek je snel nieuwe plantennamen. Daarnaast kun je zelf ook de planten van anderen herkennen en een reactie plaatsen. Deze app is gratis beschikbaar voor iPhone en Android.

PlantNet

PlantNet is een app die gebruik maakt van automatische identificatie van de plant. Als het ware de shazam voor planten. Dit kan door middel van een grote database met foto’s die snel wordt doorzocht om zo tot een herkenning te komen. Dit platform is een initiatief van een aantal Franse wetenschappers. Hoe werkt het? Je voegt een foto toe van de plant die jij wilt identificeren. Het werkt het best als je een blad tegen een effen achtergrond fotografeert of als je op specifieke onderdelen van de plant richt. Je maakt een keuze tussen verschillende organismen, zoals een boom of een bloem. Je drukt op zoek, waarna een database wordt doorzocht. Er komen enkele resultaten in beeld. Als de goede plant ertussen zit, weet je de naam. Vervolgens kun je bevestigen dat dit resultaat het beste was. Hierdoor wordt het programma steeds nauwkeuriger. In deze app is het ook mogelijk om de database zelf te doorzoeken. Je kunt per plant meer informatie vinden, zoals het leefgebied, het blad en de vrucht. Deze app is gratis beschikbaar voor iPhone en Android, maar ook voor web.

Welke van de twee vinden wij de beste?

Klik voor het antwoord en de instructievideo van de Schoffelstudent op Lees meer .

Lees meer...

Schoffelstudent.nl Foto: Shutterstock

Landelijk