Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

5 tips om iets nieuws te leren

Iets nieuws leren is hartstikke gezond voor je; je hersenen worden opgefrist en het haalt je uit een sleur. Zo zegt de Amerikaanse neurowetenschapper Kelly Lambert in haar boek Lifting Depression dat nieuwe dingen leren een vitamine is voor de geest. Dat klinkt goed, maar hoe doe je dat, nieuwe dingen leren? (Bron en tekst: Jan magazine)

1. Denk terug aan je jeugd

Wat deed je graag? Toneelspelen, timmeren, de handstand? Dikke kans dat je dat, of een variant ervan, nog steeds graag doet en er dus meer over wilt leren.

2. Eendaagse workshops

Er zijn ook eendaagse workshops, cursusweekends of masterclasses van een middag. Je hoeft niet meteen een halfjaar elke dinsdagavond op les om iets nieuws te leren.

3. Kijk online

Online valt er ook een hoop te leren; als je weinig tijd hebt om ergens heen te gaan, begin dan bijvoorbeeld eens met een gratis les online op bijvoorbeeld YouTube.

4. Geneer je niet

Schaam je niet als je iets nog niet goed kunt. Er zijn duizenden volwassenen die willen leren modeltekenen, poëzie schrijven, pianospelen. Beginners, net als jij. Check bij je aankomende docent wat het niveau van de groep is.

5. Zoek het breeder op

Probeer in de tijd dat je iets nieuws leert lekker in de breedte te leren. Bezoek een tentoonstelling als je leert schilderen, boek een weekend naar Bretagne als je intensief Frans leert.

Bron: Jan Magazine foto: Shutterstock

Landelijk