Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Zo houd je groente het beste vers

Dat je tomaten beter niet in de koelkast kunt bewaren, wist je wellicht al. Maar er zijn meer groenten die de kou niet aankunnen, maar toch regelmatig in de groentela belanden. Het magazine 'Elle Eten'vertelt welke groente je wel en niet in de koelkast moet bewaren.

Uit de koelkast

Aubergine, courgette, komkommer en paprika bijvoorbeeld. Deze groenten kun je het beste buiten de koeling bewaren. Maar leg ze ook vooral niet bij de tomaat op de fruitschaal. Ze zijn namelijk gevoelig voor ethyleen, een gas dat bananen, peren appels en tomaten uitscheiden. Daardoor krijgen je geliefde groenten beurse plekken en gaan ze bitter smaken. Ook winterpeen, ui en aardappel kun je beter niet in de koelkast leggen. Deze bewaar je op een koele, droge en donkere plek. Denk aan een voorraadkast of een keukenkastje. Wil je het helemaal goed doen? Ga terug in de tijd en bewaar ze net zoals vroeger werd gedaan in een kist gevuld met zand.

In de koelkast

Welke groenten je wel in de koelkast bewaart? Deze: sla, andijvie, spinazie, bloemkool, broccoli, spruiten, prei, bleekselderij, knolselderij, bladselderij, witlof, asperges en champignons.

Meer weten over eten? Klik op Lees meer om naar de website van Elle eten te gaan

Lees meer...

Bron: Elle eten foto: The Cheat Sheet

Landelijk