Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

5 tips om goedkoop én goed voorbereid op stedentrip te gaan

Een stedentrip hoeft niet ver, duur of ingewikkeld te zijn. Het gaat tenslotte om inspiratie en energie opdoen. Startpagina.nl geeft je 5 tips om goedkoop én goed voorbereid op citytrip te gaan.

De leukste steden liggen om de hoek

Het is een hardnekkig fabeltje dat je ver moet reizen voor een leuke bestemming. Zeker wanneer het om aantrekkelijke steden gaat, kun je dicht bij huis prima uit de voeten. In eigen land zijn Groningen, Breda, Maastricht of Zwolle een bezoek meer dan waard. Binnen een uurtje over de grens zijn Düsseldorf, Keulen, Brugge en Gent uitermate geschikt voor een stedentrip. En bovendien gemakkelijk te bereizen met de trein; hoe ontspannen wil je het hebben?

Neem een kleine koffer mee

Eén van de grote voordelen van een stedentrip is dat je niet met zware koffers hoeft te sjouwen; je gaat immers maar een paar dagen weg. Check vlak voor vertrek het weerbericht en pak op basis daarvan je koffer in. Zo sleep je nooit teveel mee. En ga je vliegen, dan kan je koffertje mee als handbagage. Scheelt weer een hoop gedoe bij de bagageband!

Een paar dagen zijn meer dan genoeg

De hoogtepunten van je stedentrip liggen, op een enkele uitzondering na, altijd binnen een overzichtelijk gebied in de stad. In kleinere steden zelfs op loopafstand van elkaar. Perfect om veel te kunnen zien binnen één dag. Je blijft cultuur snuiven, ontdekt meerdere smaakvolle restaurantjes en doet voortdurend nieuwe indrukken op. Voor je het weet reis je weer volledig opgeladen terug naar huis, met het gevoel dat je een volle week bent weggeweest in plaats van twee of drie dagen.

Kies doelgericht voor een stad

Staan er nog dingen op je bucketlist die je graag af zou willen vinken? De Mona Lisa van dichtbij zien, een opera in La Scala bijwonen of naar een musical in het Londense West End? Ga ervoor! En als je er toch bent, heb je gelijk een goed excuus om nog even langer te blijven en de stad beter te leren kennen.

Een stedentrip hoeft niet duur te zijn

Er zijn tal van mogelijkheden om te besparen op je stedentrip. Dat begint al thuis. Met een korte zoektocht op internet ontdek je de gratis highlights van de stad. En moet je toch betalen? Met Citycards kun je geregeld met fikse korting naar binnen. De stad zelf verken je natuurlijk het goedkoopst te voet, maar als de afstanden groter worden kun je het best een huurfiets overwegen. Voor de prijs van één taxirit ben je voor een paar dagen voorzien van een stalen ros.

Lees meer...

Bron: Startpagina