Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Fijne films over ouder worden

Dat ouder worden geen straf hoeft te zijn, als je er maar goed mee omgaat, bewijzen deze film- en documentaire-toppers. Lees de 7 favorieten van de Zin-redactie, in willekeurige volgorde. (Bron en tekst: ZIN)

1. Up

Het is moeilijk te geloven dat de wereld op 78 jarige leeftijd nog voor je open ligt. Toch is het zo! Weduwnaar Carl Fredricksen (78 jaar oud) besluit om zijn dromen alsnog uit te laten komen. Hij gaat samen met de 8-jarige padvinder Russel op avontuur. Wat ons betreft één van de beste animatie films. Plus: je bekijkt gelijk je eigen bucket-list met een nieuwe blik.

2. Last Vegas

Dat je als man op leeftijd nog prima een feestje kan vieren bewijst Last Vegas. Zestiger Billy (Michael Douglas) reist zijn oude vrienden naar het gokwalhalla voor een wilde bachelor party. Ook al zijn de spieren niet meer zo soepel en valt de vrouwelijke aandacht tegen, wordt het een reis om nooit te vergeten. Nog niet overtuigd? Met Robert De Niro, Morgan Freeman, Michael Douglas en Kevin Cline wordt het een grappige reünie van Oscarwinnaars.

3. Young@Heart

Rockend oud worden? Dat kan zeker bewijst het Young at Heart koor. De gemiddelde leeftijd is 81 jaar, gezondheid kwaaltjes zijn ruim vertegenwoordigd maar toch draait alles om rock, punk en pop. We volgen ze in de voorbereidingen van hun optreden en genieten van hun muzikale kunsten. Positieve documentaire waardoor je je gaat verheugen op een jeugdige oude dag.

4. The Curious Case of Benjamin Button

Oké officieel gaat deze film juist over jonger worden maar mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Benjamin (Brad Pitt) wordt geboren als bejaarde man en wordt vervolgens met de dag jonger. Benjamin wordt verliefd maar wat zal de toekomst brengen wanneer hij steeds jonge, en zij steeds ouder wordt? Dit verhaal doet je beseffen dat oud worden een raar fenomeen is en laat je nadenken over het leven. Tenminste, dat deden wij.

5. Our souls at night

Bijna veertig jaar na The electric horseman spelen de levende legendes Jane Fonda en Robert Redford opnieuw samen in een film. Deze keer in Our souls at night, als weduwe en weduwnaar die troost én liefde vinden bij elkaar. Bij de première op het filmfestival van Venetië liet Fonda zich ontvallen dat de regisseur de liefdesscène met Redford “veel te snel” afkapte. Een mooi verhaal over eenzaamheid, ouderdom maar vooral: liefde. Tuurlijk kan je ook op latere leeftijd nog smoorverliefd worden. Nu op Netflix.

6. Robot & Frank

Vrienden worden met een zorgrobot? Het klinkt nog heel ver weg maar de film Robot & Frank geeft een kijkje in de (mogelijke) toekomst. Zestiger Frank heeft Alzheimer een zijn kinderen hebben weinig tijd om hun vader te bezoeken. Zijn zoon installeert een robot die voor hem zorgt en dit is het begin van een onwaarschijnlijke vriendschap. Wij verheugen ons nu al op zo’n elektronisch compagnon.

7.The Notebook

Met afstand de béste tearjerker van dit millennium tot nu toe. De oude Noah vertelt aan zijn dement geworden vrouw Allie het zinderende verhaal van hun ingewikkelde liefde. Hij leest het haar voor uit een schriftje, wij zien het op het doek

Bron: ZIN magazine

Landelijk