Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Tip van Hetty: Döstädning

Professional Organizer Hetty Zieleman bezocht enige tijd terug een promotie van de dochter van een vriendin. Oma van 90 was ook aanwezig en zo trots als een pauw om de verdediging van haar kleindochter bij te kunnen wonen. Daarnaast was oma verheugd te zien dat haar kleindochter de ketting droeg die zij haar had geschonken. Het was de laatste ketting die ze had gekregen van haar inmiddels overleden man. Een bijzonder moment voor zowel oma als kleindochter.

Hetty Zieleman: “Hierdoor moest ik denken aan het boek ‘Opruimen voor je doodgaat’ van de Zweedse vrouw Margaretha Magnusson, beeldend kunstenares van ruim 80 jaar oud."

Döstädning

"In Zweden noemen ze het Döstädning: ‘materiële bezittingen ordenen tegen het einde van je leven.’ Een Zweeds gebruik dat je helpt om te reflecteren op je eigen leven. Het boek is een aanrader voor iedereen om te lezen. Margaretha zegt o.a: “Door de erfstukken te scheiden van de rommel, orden je ook de waardevolle herinneringen."

"Nu zijn de meeste lezers van Factor70 heel actief en vitaal. Juist dan kan het een goed moment zijn om persoonlijke spullen te ordenen en na te denken over hun bestemming. ‘Wie in mijn omgeving zal dit kunnen gebruiken en wie kan ik hiermee een plezier doen?’ Het boek is te gebruiken als een praktische gids die je zeker kan helpen bij het inventariseren van wat écht belangrijk voor jou is", aldus Hetty.

Mocht je het lastig vinden om de juiste keuzes te maken, dan kun je Hetty inschakelen. Lees verder op de website HettyRuimtop.nl of neem direct contact op met Hetty: info@hettyruimtop.com; telefoon : 0624263015.

Lees meer...

Hetty Ruimt Op Foto: Hetty Zieleman

Landelijk