Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Fiets de 7-daagse Elfsteden route

Al vakantieplannen in eigen land? De Fiets Elfstedentocht van Actief Door Europa is een aanrader!

Op de fiets

Langs de Friese waterkant kun je zelf ook in het spoor van de beroemde schaatsroute fietsen en het echte Fryslân beleven: ontdek de elf beroemde schaatssteden Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franker en Dokkum. Uiteraard is het mogelijk om de Elfstedentocht in één dag af te leggen, maar nog leuker is het om de tijd te nemen en ontspannen langs de Elfsteden te fietsen. Van stad naar dorp, over meren en dorpen en tussen de weilanden en onder de bruggen door, net als de schaatsers van de Elfstedenkruizen.

Zeven dagen

De Elfstedentocht voert vanuit Leeuwarden naar achtereenvolgens de steden Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en over de Bonkefeart weer terug naar Leeuwarden. In zeven dagen fiets je circa 50 km per dag. De grootste stad van de Friese elf steden is Leeuwarden: de ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijke reis door Friesland. Het startpunt van de Elfstedentocht is bij de Zwettehaven en de finish aan de Bonkevaart.

Dag 1: Startpunt Leeuwarden

Welkom in Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie Friesland en de grootste stad van de Friese elf steden. Ontdek de historisch binnenstad van Leeuwarden met tal van bezienswaardigheden zoals de grachten en wallen, de oude gevelwanden, straten en pleinen.

Dag 2: Leeuwarden - Sneek

Afstand ca. 50 km Na het ontbijt verlaat je Leeuwarden en ga je onderweg richting Sneek. Afstand voor deze dagtocht is ca. 50 km.

Dag 3: Sneek - Harich/Balk

Afstand ca. 55 km Op deze derde dag stap je vanuit Sneek na een overheerlijk ontbijt weer op de fiets voor de volgende Friese steden Harich en/of Balk.

Dag 4: Harich/Balk - Bolsward

Afstand ca. 55 km Vandaag staat een fietsroute Harich-Bolsward van 55 kilometer op uw fietsprogramma.

Dag 5: Bolsward - Harlingen/Franeker

Afstand ca. 40 km Vanuit Bolsward ga je vandaag onderweg naar Harlingen en Franeker. Deze fietstocht is ca. 40 kilometer lang.

Dag 6: Harlingen/Franeker - Dokkum

Afstand ca. 50 km Na de uit-check uit het hotel stap je weer op de fiets voor een fietstocht van 50 kilometer door het Friese landschap in de richting van Dokkum.

Dag 7: Dokkum - eindpunt Leeuwarden

Afstand ca. 45 km Vandaag fiets je het laatste gedeelte van deze Elfstedenroute en fiets je vanuit Dokkum het laatste deel richting Leeuwarden. Je kunt eventueel je fietsvakantie in Leeuwarden nog verlengen zodat je nog iets langer van deze Friese hoofdstad kunt genieten.

Benieuwd naar deze bijzondere route ?

Klik onder het artikel op 'Lees meer' en kijk op de website van Actief door Europa voor meer informatie en varianten.

Lees meer...

Actief Door Europa tekst: Mathilde Hartholt Foto: Actief door Europa

Landelijk