Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

12 levensmotto’s voor een gezond en gelukkig leven van een 105-jarige Japanse arts

Dr. Hinohara was een van ‘s werelds langstlevende en -werkende artsen en docenten. Hij werkte sinds 1941 bij het St. Luke’s Hospital in Tokio en was op veel geneeskundige gebieden een pionier. In 2009 overleed hij op 105-jarige leeftijd, maar zijn gedachtegoed voor een lang en gelukkig bestaan leeft voort. Het magazine Paradijsvogels.nl zet 12 tips van deze bijzondere expert voor je op een rij.

1. Eet om te leven, leef niet om te eten

Wat de mensen die lang leven gemeen hebben is het feit dat ze geen overgewicht hebben. Ras, geslacht of nationaliteit spelen daarbij geen enkele rol. Dr. Hinohara zegt hierover het volgende:

2. Blijf in beweging

Het is algemeen bekend dat beweging goed voor je is en ook dokter Hinohara is hier een voorstander van: 'Pak altijd de trap en draag je eigen spullen. Dat houdt je sterk. Ik loop altijd de trappen op met twee treden tegelijk. Dat houdt mijn spieren soepel.' Zie het als gratis fitness als je ergens de trap kunt (in plaats van moet) nemen. Op een heel leven is dat grote winst!

3. Herontdek je jeugdige energie

Kinderen hebben over het algemeen veel energie. Ook als ze een keer weinig slaap hebben gehad. Als kind hadden we vroeger altijd plezier. We speelden buiten met vriendjes en vriendinnetjes en vergaten soms om te eten of op tijd in bed te liggen. Ik geloof dat we dat ritme als volwassenen ook kunnen aanhouden. Met regels over een vaste lunch- en bedtijd maken wij onze lichamen onnodig moe. 3. Herontdek je jeugdige energie Kinderen hebben over het algemeen veel energie. Ook als ze een keer weinig slaap hebben gehad. Als kind hadden we vroeger altijd plezier. We speelden buiten met vriendjes en vriendinnetjes en vergaten soms om te eten of op tijd in bed te liggen. Ik geloof dat we dat ritme als volwassenen ook kunnen aanhouden. Met regels over een vaste lunch- en bedtijd maken wij onze lichamen onnodig moe.

Alle tips bekijken?

Klik op Lees meer voor alle 12 levensmotto's

Lees meer...

Paradijsvogels magazine