Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Kleding om fijn te wandelen in de regen

“Slecht wandelweer bestaat niet, alleen maar slechte wandelkleding.” Volgens de schrijver van wandelvrouw.nl een prachtige uitspraak en vast en zeker ook helemaal waar, hoewel ze zelf toch liever binnen blijft als het koud en nat is, maar soms moet je. Wandelvrouw.nl geeft 10 tips om aangenaam te wandelen in de regen.

1.Onderkleding

Goede wandelkleding begint bij de onderkleding, of het nu regent of niet, maar als je die regenjas aan hebt zal je merken dat je meer last hebt van transpiratievocht, hoe ademend je jas ook is. Je onderkleding heeft de belangrijke taak om transpiratievocht af te voeren waardoor je warm blijft. Daarom mag je onderkleding niet van katoen zijn. Katoen houdt juist vocht vast. Kies daarom voor een kunststofvezel. Speciale sport onderkleding is natuurlijk het allerbeste.

2. Tussenlaag

Het drielagensysteem is een bekend begrip binnen de outdoorwereld en geldt dus ook voor wandelaars. Het betekent dat je kleding is opgebouwd uit 3 lagen. De eerste laag is de onder punt 1 genoemde onderkleding. De tweede laag heeft tot doel om het transpiratievocht over te nemen van de onderlaag en verder te transporteren naar de buitenlucht of door te geven aan de derde laag, die het op zijn beurt naar buiten brengt. De tussenlaag kan van alles zijn, een T-shirt, een pully, een fleeceshirt of overhemd. Ook de softshell jas wordt gerekend tot de tussenlaag maar zweeft eigenlijk een beetje tussen de tussenlaag en buitenlaag in. Een softshell jas is ademend maar niet volledig winddicht en zeker niet waterdicht en daarom niet geschikt als buitenlaag als het regent.

3. Regenjas

De derde laag is de jas. De ultieme regenjas heeft minimaal drie eigenschappen: waterdicht, winddicht en ademend. Dit zal je alleen vinden bij de hele dure regenjassen. Als je niet de hoofdprijs wilt betalen zal je ergens concessies moeten doen. Er zijn ook andere punten waar je op kunt letten bij de aanschaf van een regenjas. Klik op de 'lees meer' link voor meer tips.

Lees meer...

Wandelvrouw.nl