Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Zo haal je het voorjaar in huis

We kijken er bijna allemaal naar uit: het voorjaar! Renée Leeuw, hoofdredacteur van ‘Roomed’ schreef deze tips om het voorjaar naar binnen te halen. Altijd handig ter inspiratie. (tekst: Renée Leeuw op Linda.nl)

1. Bloemen

Een beetje voor de hand liggend, maar de meest simpele manier om de lente in huis te halen, is met bloemen. Heb je zelf geen tijd om naar de bloemist te gaan of ben je niet zo’n ster in het uitzoeken van een boeket, maar wil je wel regelmatig een nieuwe bos bloemen in huis? Maak dan gebruik van een bloemenservice, waarbij je elke maand of week een nieuw boeket thuisbezorgd krijgt – zorgvuldig samengesteld door een bloemist.

2. Bollen

Als ik aan het voorjaar denk, dan denk ik direct aan bollen. Narcissen, krokusjes, hyacinten, blauwe druifjes… Fijn pluspuntje aan bollen is dat ze wat langer bij je blijven dan een boeket met bloemen. En als ze uitgebloeid zijn, kun je ze natuurlijk in de tuin stoppen en wachten tot het volgende jaar.

3. Voorjaarstakken

Ik kan ontzettend vrolijk worden van voorjaarstakken en dan vooral van de magnolia. Zowel in knop als in bloei is de magnolia prachtig. Een andere voorjaarsfavoriet is de wilgentak met katjes. Zet de takken in een grote vaas als bos of combineer de takken met andere bloemen als je het net iets te kaal en kleurloos vindt.

4. Accessoires

Deze regel geldt eigenlijk altijd: als je een nieuwe look in huis wilt creëren zonder al te grote aankopen te doen, werk dan met de accessoires. Vervang bijvoorbeeld de kussenhoezen van je bank of bed, verander de accessoires in de keuken of badkamer, schaf een paar nieuwe vazen of potten aan (en verkoop de oude exemplaren), vervang de kaarsen of kaarsenhouders en wissel van bed- en tafellinnen.

5. Kunst

Het voorjaar kun je ook in huis halen met kunst. Denk aan zelfgemaakte kunst met droge bloemen (lijst een aantal gedroogde bloemen in en klaar ben je) of illustraties van dingen die jou aan de lente doen denken. Kunst hoeft helemaal niet duur te zijn. Zoek op internet naar illustraties die jij mooi vindt en print ze op goed papier uit bij een printshop. Lijst de posters in of hang ze aan de wand met washi tape (die tape laat geen vlekken achter en is dus helemaal huurhuis-proof).

6. Meer kleur

Hoewel ik eigenlijk voorstander ben van een redelijk monotoon interieur, doet het voorjaar mij toch verlangen naar kleur. Ik kies dan vooral voor bloemen, planten en boeken met een kleurrijke cover, maar je kan natuurlijk ook werken met kleurrijke accessoires. Van vloerkleden en plaids voor in de woon- en slaapkamer tot servies voor in de keuken of eetkamer en accessoires voor in de badkamer: elke kamer in huis kan meer kleur krijgen door de accessoires.

Bron: Artikel Roomed op Linda.nl foto: makeover.nl

Landelijk