Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Acteurs lezen je voor

Acteurs uit het Nederlandse theater lezen dagelijks één verhaal uit Boccaccio's Decamerone. Elke dag een nieuw verhaal. Als ode aan het leven. Klik op de Lees meer link.

Lees meer...

Dit kun je leren van je kleinkind(eren)

Natuurlijk heb je al veel van je kinderen geleerd, maar het krijgen van kleinkinderen brengt weer nieuwe inzichten met zich mee. In een artikel op blijtijds.nl vertellen Pedagoog en moeder Merel Obermeijer en systeemtherapeut en oma Marjan Pellikaan welke levenslessen jij kunt leren van je kleinkinderen. (bron en tekst: bijtijds.nl)

Lees meer...

Landelijk

Tips bij voorlezen aan volwassenen

Denk je dat alleen kinderen graag worden voorgelezen? Welnee! Ook voor volwassenen is het erg inspirerend om te luisteren naar verhalen. Wie weet ken je iemand die graag door jou wordt voorgelezen of zou je zelf graag naar een verhaal willen luisteren. Lees hieronder de tips bij voorlezen aan volwassenen (bron: Trouw).

Lees meer...

Landelijk

Besparen op dagelijkse boodschappen

Wie wil het niet: tips krijgen over hoe je kunt besparen op je dagelijkse boodschappen. De Volkskrant heeft er een aantal op een rij gezet. (Bron en tekst: Volkskrant)

Lees meer...

Landelijk

5 tips om nieuwe vrienden te maken als volwassene

Vriendschappen zijn goed voor je geestelijke én lichamelijke gezondheid, blijkt uit verschillende studies. Maar maak je nog nieuwe vrienden als je de dertig, veertig of vijftig voorbij bent? Of wordt het dan steeds lastiger? Het tijdschrift Margriet heeft een aantal tips voor je. (Bron en tekst: Margriet)

Lees meer...

Landelijk

Hobby is goed voor je zelfvertrouwen

Het is verleidelijk om winterse vrije uren door te brengen met getuur op een of ander scherm. Maar een tikje zonde van de tijd is dat wel. Het alternatief? Leer gitaarspelen, ga macrameeën of timmer een kastje. Daar word je gelukkiger, energieker en zelfverzekerder van. (Bron en tekst: Psychologiemagazine)

Lees meer...

Landelijk

Kleding wisselen tussen generaties

Altijd al een kledingruil willen doen met iemand van een jongere generatie? Probeer het eens en laat je inspireren door de foto's van het onderstaande artikel op Paradijsvogels. Een fotograaf maakte een serie van de kledingruil tussen twee generaties.

Lees meer...

Landelijk

Tips voor een ontspannen kerst

Voor de één zijn de kerstdagen dagen van puur geluk, voor de ander een kwelling. Het zijn in ieder geval dagen die ons uit onze dagelijkse routine halen en waarop we onze familie soms vaker zien dat we gewend zijn. Ergernissen liggen op de loer. Met onderstaande tips van MAXvandaag.nl belooft het een gezellige en ontspannen Kerst te worden (Bron en tekst: Omroep MAX).

Lees meer...

Landelijk

Fijne films over ouder worden

Dat ouder worden geen straf hoeft te zijn, als je er maar goed mee omgaat, bewijzen deze film- en documentaire-toppers. Lees de 7 favorieten van de Zin-redactie, in willekeurige volgorde. (Bron en tekst: ZIN)

Lees meer...

Landelijk

Wat betekenen die hippe termen op internet?

Bloggen, vloggen, influencers, likers... Wat betekenen al deze hippe woorden? Seniorweb heeft het voor je op een rij gezet!

Lees meer...

landelijk

Hoe word je gelukkig oud?

Volgens recente cijfers van het CBS is ruim tachtig procent van de 80-plussers in Nederland gelukkig. Het aantal tevreden 75-plussers is hoger dan twintig jaar geleden. Sociale contacten, (vrijwilligers)werk en gezondheid dragen bij aan een zinvol leven. Veel supersenioren zijn fysiek jonger dan hun leeftijd. Hoe word je gelukkig ouder? In een artikel van NRC geven gelukkige senioren lessen aan je mee. Bron en tekst: NRC

Lees meer...

Landelijk

Voordelen van lezen voor het slapen

Wist je dat het aan te raden is om een paar pagina's te lezen, vlak voordat je gaat slapen ? Het tijdschrift Margriet zet een aantal voordelen voor je op een rij.

Lees meer...

Landelijk

Kleding om fijn te wandelen in de regen

“Slecht wandelweer bestaat niet, alleen maar slechte wandelkleding.” Volgens de schrijver van wandelvrouw.nl een prachtige uitspraak en vast en zeker ook helemaal waar, hoewel ze zelf toch liever binnen blijft als het koud en nat is, maar soms moet je. Wandelvrouw.nl geeft 10 tips om aangenaam te wandelen in de regen.

Lees meer...

Wat voor een Yep ben je?

Trouw besteedt de komende weken in een serie verhalen aandacht aan de zogenaamde ‘derde levensfase’: de jonge oudere. Hoe houden Young Elderly Persons (yeps) hun leven vitaal en zinvol? In een zesdelige cursus leefplezier geven ze antwoord op die vraag.

Lees meer...

Tips om te stoppen met klagen

We kunnen altijd wel iets bedenken om over te klagen. Een vriendin die vaak te laat is, het weer, de jeugd van tegenwoordig. Alleen levert het je weinig op. Integendeel zelfs. Deze tips van Metro Nieuws helpen je om te stoppen met klagen.

Lees meer...

Landelijk

11 leuke en handige apps

We kunnen met een mobiele telefoon zoveel meer dan bellen, appen en foto's maken. ZIN magazine maakte een lijstje met deze 11 handige apps. (Bron en tekst: ZIN)

Lees meer...

Landelijk

Top 14 zomer boekentips

Speciaal voor ons online zomermagazine maakte Machteld van Soest, onze vaste redacteur voor de Boekenclub, dit lijstje met de Top 14 Zomer boekentips.

Lees meer...

Landelijk

Originele hobby's voor na je pensioen

Als je met pensioen bent, heb je eindelijk wat meer tijd om aan leuke hobby's te besteden. Dat hobby's niet suf hoeven te zijn, bewijst dit lijstje van Leefjepensioen.nl met originele hobby's voor na je pensioen. En ze beloven dat klaverjassen en bloemschikken er niet in voorkomen!(Bron en tekst: Leefjepensioen.nl)

Lees meer...

Landelijk

12 levensmotto’s voor een gezond en gelukkig leven van een 105-jarige Japanse arts

Dr. Hinohara was een van ‘s werelds langstlevende en -werkende artsen en docenten. Hij werkte sinds 1941 bij het St. Luke’s Hospital in Tokio en was op veel geneeskundige gebieden een pionier. In 2009 overleed hij op 105-jarige leeftijd, maar zijn gedachtegoed voor een lang en gelukkig bestaan leeft voort. Het magazine Paradijsvogels.nl zet 12 tips van deze bijzondere expert voor je op een rij.

Lees meer...

5 tips om goedkoop én goed voorbereid op stedentrip te gaan

Een stedentrip hoeft niet ver, duur of ingewikkeld te zijn. Het gaat tenslotte om inspiratie en energie opdoen. Startpagina.nl geeft je 5 tips om goedkoop én goed voorbereid op citytrip te gaan.

Lees meer...

6 tips om schurende bovenbenen te voorkomen

Schurende bovenbenen die zorgen voor irritatie en pijnlijke schaafwondjes zijn een veel voorkomende 'zomerkwaal'. Met deze zes tips van gezondheidsnet.nl bescherm je de huid van je dijen. Vooral als het warm is hebben veel vrouwen last van schurende bovenbenen. De schaafplekken ontstaan als de huid van je ene been een tijd tegen de huid van je andere been wrijft. In de zomer komt het vaker voor. Je draagt dan immers eerder een korte broek of jurk, waardoor je blote dijen elkaar raken. Als je transpireert is je huid vochtig en daardoor extra kwetsbaar. Afvallen? Schurende bovenbenen hebben niets met overgewicht te maken. Iedereen die dijen heeft die elkaar raken, kan last krijgen van schaafwondjes. Ook mensen met flink gespierde bovenbenen dus. Bovendien zijn er genoeg vrouwen met een gezond BMI die door hun lichaamsbouw nu eenmaal dijen hebben die tegen elkaar aan komen als ze lopen.

Lees meer...

Landelijk

5 tips om iets nieuws te leren

Iets nieuws leren is hartstikke gezond voor je; je hersenen worden opgefrist en het haalt je uit een sleur. Zo zegt de Amerikaanse neurowetenschapper Kelly Lambert in haar boek Lifting Depression dat nieuwe dingen leren een vitamine is voor de geest. Dat klinkt goed, maar hoe doe je dat, nieuwe dingen leren? (Bron en tekst: Jan magazine)

Lees meer...

Landelijk

Zou jij Bonusoma willen worden?

Grootouders spelen een belangrijke rol in het leven van kleinkinderen. Helaas is het niet vanzelfsprekend dat elk kind een grootouder heeft of dat ouderen kleinkinderen hebben. Heb jij geen kleinkinderen en zou je wel graag de rol van oma op je willen nemen? Dan ben je bij bonusoma.nl aan het juiste adres.

Lees meer...

Landelijk

Zo benut je jouw buitenruimte optimaal

Van ontbijten in het zonnetje tot relaxen op een zwoele zomeravond: niets is zo heerlijk als het hebben van een buitenruimte. En nee, deze hoeft absoluut niet groot te zijn om er optimaal van te kunnen genieten. Heb jij een kleine tuin, balkon of dakterras? Met deze praktische tips van Fonq benut je jouw buitenruimte optimaal! (tekst en Bron: Fonq)

Lees meer...

Uit en ontmoeten

Wil jij op een leuke manier nieuwe mensen leren kennen in je eigen omgeving, maar ook daar buiten? Dan is Klup wat voor jou! (tekst Bron: Kluppen)

Lees meer...

Landelijk

Waar let je op bij het boeken van een online vakantie?

Al ideeën voor de vakantie en van plan om online te boeken? In ZIN lazen wij deze 4 tips van Seniorweb : Waar moet je op letten bij het online boeken van een vakantie?

Lees meer...

Landelijk

Beheerder worden bij Rent-a-tent ?

Touroperator Rent-a-Tent zoekt ieder seizoen actieve senioren, die graag hun vrije tijd op een camping doorbrengen en in binnen- en buitenland tenten willen beheren. "Senioren hebben vaak veel kampeerervaring, en weten dus hoe het er op een camping aan toe gaat. Maar ook hun levenservaring zorgt ervoor dat ze goed met onze campinggasten kunnen omgaan", zegt Marieke de Boer van Rent-a-Tent.

Lees meer...

Landelijk

Zó kun je naar kunst kijken

“Kunst kan je blik op de wereld veranderen,” weet Wieteke van Zeil, kunsthistoricus en journalist van de Volkskrant. “Als je je dat kijkplezier eigen kunt maken, helpt kunst je om méér te zien, zowel binnen als buiten het museum.” Van Zeil schreef het boek 'Goed kijken begint met negeren'. Dit zijn haar 5 beste adviezen om je beter te leren kijken naar kunst. (bron: Zin)

Lees meer...

Landelijk

Hoe houd je wespen uit je buurt?

Wespen zijn nuttige dieren, maar dat betekent niet automatisch dat we ze bij ons in de buurt willen. Het blad Santé schreef deze 6 tips om wespen uit je buurt te houden. (tekst: Santé)

Lees meer...

Landelijk

6 stappen om minder voedsel te verspillen

Door precies te kopen wat je nodig hebt, op maat te koken en slim te bewaren voorkom je dat je eten moet weggooien. Dat is beter voor het milieu én je portemonnee. Deze 6 stappen van het voedingscentrum helpen je om minder voedsel te verspillen. (Tekst Tips: voedingscentrum)

Lees meer...

Landelijk

Zo houd je groente het beste vers

Dat je tomaten beter niet in de koelkast kunt bewaren, wist je wellicht al. Maar er zijn meer groenten die de kou niet aankunnen, maar toch regelmatig in de groentela belanden. Het magazine 'Elle Eten'vertelt welke groente je wel en niet in de koelkast moet bewaren.

Lees meer...

Landelijk

Apps die je helpen om planten te herkennen

Welke plant is dit? Hoe heet deze plant? Deze apps geven het antwoord! Je ziet een prachtige plant, maar je hebt geen idee welke plant het eigenlijk is. Ook de jongens van deschoffeltstudent.nl lopen nog regelmatig tegen dit probleem aan. Zij krijgen ook regelmatig de vraag “Hoe heet deze plant?”. Gelukkig hebben ze hiervoor de oplossing! Hieronder lees je meer over de twee apps die zij gebruiken om achter de naam van je plant te komen.

Lees meer...

Landelijk

Fiets de 7-daagse Elfsteden route

Al vakantieplannen in eigen land? De Fiets Elfstedentocht van Actief Door Europa is een aanrader!

Lees meer...

Landelijk

Hoe gebruik je zonnebrand crème?

Het voorjaar lijkt nu echt in zicht en de komende weken wordt het warm en zonnig. Het is altijd verstandig om je in te smeren als je de zon ingaat. Maar hoeveel? En hoe vaak? Gezondheidsnet beantwoordt in dit artikel de meest gestelde vragen over smeren in de zon. (Bron copy: gezondheidsnet.nl)

Lees meer...

landelijk

Hoe kom je van je schuldgevoel af?

Schuldgevoelens; we krijgen er allemaal wel eens mee te maken. Of het nu terecht is of onterecht, je schiet er niet zoveel mee op. Toch is het in de praktijk niet altijd makkelijk om er vanaf te komen. Hieronder volgen een aantal tips van de website hoedoe.nl om sneller van je schuldgevoel af te komen (Bron: Artikel 'Lang leve het schuldgevoel!' in Flair 11/11 op de website hoedoe.nl).

Lees meer...

Landelijk

Trucje om zonder te bukken je bad of douche schoon te maken

Met deze handige tip wordt het schoonmaken van je bad en douche een stuk gemakkelijker. De tip lazen we op de website tipsenweetjes.nl.

Lees meer...

Landelijk

Podcast luister tips

Podcasts zijn audioprogramma's die je op afroep kunt beluisteren op internet. Podcasts zijn er in alle soorten en maten, van ellenlange thrillerseries tot wetenschapscolleges, van fictieve hoorspelen tot korte nieuwsverhalen. In dit artikel, gelezen in Trouw staan tips voor interessante podcasts. (bron: TROUW)

Lees meer...

Landelijk

Zin om (weer) te werken?

Waarom stoppen met werken als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt? Er zijn steeds meer 65-plussers die ervoor kiezen om door te werken. Misschien vind jij je werk ook nog hartstikke leuk of wil je graag kennis blijven overdragen. Bemiddelingsbureau Actief65+ vertelt wat nog meer voordelen zijn van doorwerken na je pensioen.

Lees meer...

Landelijk

‘Leef vooral niet naar je leeftijd’

Eindelijk met pensioen. Zeilen, golfen, reizen: het grote genieten kan beginnen. Toch zijn er ook veel ouderen die liever niet stoppen met werken, sommigen beginnen zelfs een nieuwe carrière. Het is een aanrader: ‘Als je helemaal niets doet, gaat je brein snel achteruit.’ Drie 70-plussers over hun ‘tweede ronde’. Klik op 'Lees meer'om het volledige artikel in het AD te lezen

Lees meer...

Landelijk

Tip van Hetty: Döstädning

Professional Organizer Hetty Zieleman bezocht enige tijd terug een promotie van de dochter van een vriendin. Oma van 90 was ook aanwezig en zo trots als een pauw om de verdediging van haar kleindochter bij te kunnen wonen. Daarnaast was oma verheugd te zien dat haar kleindochter de ketting droeg die zij haar had geschonken. Het was de laatste ketting die ze had gekregen van haar inmiddels overleden man. Een bijzonder moment voor zowel oma als kleindochter.

Lees meer...

Landelijk

Hulp van een computer student

Start je computer traag op of loopt de printer steeds vast? Lukt het niet om de laatste software- en beveiliginsupdates op de tablet of smartphone te installeren? Dan kun je een Student aan huis inschakelen.

Lees meer...

Landelijk

Zo haal je het voorjaar in huis

We kijken er bijna allemaal naar uit: het voorjaar! Renée Leeuw, hoofdredacteur van ‘Roomed’ schreef deze tips om het voorjaar naar binnen te halen. Altijd handig ter inspiratie. (tekst: Renée Leeuw op Linda.nl)

Lees meer...

Landelijk

Zo knoop je een gesprek aan

Vind je het aanknopen van een gesprek soms lastig? Wees gerust, je bent niet de enige! Een gesprek begint meestal oppervlakkig, met koetjes en kalfjes. Dat lijkt vrij nutteloos, maar dat is het niet. Small talk breekt het ijs en zorgt ervoor dat mensen zich op hun gemak voelen in elkaars gezelschap. Deze vijf tips helpen je op weg om gemakkelijk een gesprek te voeren met wie je maar wilt! (tekst: continue.nl)

Lees meer...

Landelijk

5 tips voor het schrijven van je levensverhaal

Als je wat ouder bent, kan het heel fijn zijn om je levensverhaal op te schrijven. Voor jezelf, of omdat je kinderen en kleinkinderen daarom gevraagd hebben. Maar hoe moet je beginnen? Met deze 5 tips van uwlevensverhaal.nl kom je een heel eind.

Lees meer...

Landelijk

Tips voor het organiseren van een reünie

Tijdens ons leven ontmoeten we ontzettend veel mensen. Naar schatting heb je als volwassen persoon duizend tot tweeduizend bekenden tijdens je leven. Dit zijn mensen van wie je de voor- en achternaam kent. Je daadwerkelijke netwerk zou tijdens je leven uit een veel kleinere groep bestaan, namelijk zo'n tweehonderd tot driehonderd mensen. Soms verlies je elkaar uit het oog, bijvoorbeeld na een verhuizing of het afronden van je studie. Wegen scheiden zich gewoon. Maar wat als je nieuwsgierig bent geworden naar hoe het gaat met oud-bekenden of voormalig-vrienden? Dan is het tijd voor een reünie. Een aantal tips op een rij van leefjepensioen.nl om een reünie te organiseren. (bron: leefjepensioen.nl)

Lees meer...

Landelijk

Zo geef en ontvang je een compliment!

Een compliment geven of krijgen doet je goed. Het motiveert en het is goed voor je zelfvertrouwen. Volg de stappen over hoe je omgaat met complimenten geven en ontvangen (bron: Nationale Complimentendag).

Lees meer...

Landelijk

7 tips om je smartphone met waterschade te redden

Stel, je laat te smartphone in het water of de sneeuw vallen, dan kun je het beste snel handelen. Deze stappen helpen je verder. (bron: smartphone.nl). Deze tips gelden ook voor een tablet met waterschade.

Lees meer...

Tips om nieuwe dingen te proberen

Door nieuwe dingen te proberen, krijg je nieuwe inzichten en wijsheden. Hier zijn drie tips om je daarbij te helpen. (bron: newstart.nl)

Lees meer...