Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

10 tips om je vriendschap te verstevigen

In elke vriendschap is het onvermijdelijk dat er dingen veranderen. Hoe zorg je ervoor dat je je vrienden behoudt en jullie band verstevigt? Deze tien tips verschenen in Psychologie Magazine.

Lees meer...

De beste stappentellers

Wandelen is goed voor lijf en geest. In deze tijd wandelen we meer en vaker! Benieuwd hoeveel stappen jij hebt gezet na een bos- of stadswandeling? Bekijk de test van de consumentenbond om te zien welke stappenteller het beste is. Wie weet is het leuk cadeau voor jezelf?

Lees meer...

Landelijk

Kerstfilmtip: Angela's Christmas

Als de jonge Angela op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat, krijgt ze een buitengewoon idee. Een hartverwarmend verhaal gebaseerd op een boek van Frank McCourt. Sinds deze maand is ook een tweede kerstverhaal van Angela op Netflix te bekijken.

Lees meer...

Landelijk

6 tips tegen een corona-winterdip

Stress, slaapproblemen, somberheid en eenzaamheid. Inmiddels heeft 60 procent van de Nederlanders door de coronacrisis meer last van mentale klachten. Nu de dagen ook nog eens korter en donkerder worden, neemt dit aantal waarschijnlijk flink toe. Gelukkig zijn er wél dingen die je kunt doen om een corona-winterdip te voorkomen of verlichten. (Tekst en bron: gezondheidsnet.nl)

Lees meer...

Landelijk

7 tips voor mentale veerkracht

Ben jij iemand die (meestal) gezond eet, genoeg slaapt en beweegt? Goed bezig! Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat deze gewoontes je helpen om je niet alleen lichamelijk maar ook psychisch fijn te voelen. Maar wist je dat het nóg beter kan? Je mentale weerbaarheid kun je trainen met deze zeven tips. (Tekst en Bron: gezondheidsnet.nl)

Lees meer...

Landelijk

Pluk je eigen boeket!

Normaalgesproken ga je voor een bosje bloemen naar de bloemist, maar in Nederland zijn er tientallen pluktuinen waar je zelf je boeket kunt samenstellen. Er zijn ook pluktuinen waar je fruit en groente kunt oogsten. Je vindt op de website Pluktuinen.nl ook pluktuinen waar je workshops kunt volgen, een hapje kunt eten of lekker kunt genieten tussen al het moois met een lekker kopje thee! Het plukseizoen is van begin juli tot ongeveer eind september, begin oktober. Dit is afhankelijk van het weer en nachtvorst.

Lees meer...

Landelijk

De mooiste wandelgebieden van Nederland

Wandelen is heerlijk, vooral als het zonnetje weer begint te schijnen. Wat een geluk hebben wij dat we in Nederland wonen, want Nederland beschikt over veel mooie wandelgebieden. Van het Wadlopen op de Waddeneilanden tot aan struinen door de heuvels in het zuidelijkste puntje van Limburg. Belvilla heeft er een aantal voor je op een rijtje gezet. (Bron en tekst Belvilla)

Lees meer...

Wat doe je als je telefoon verhit is?

Met het warme weer kan je smartphone soms oververhit raken. Hoe herken je dit en wat moet je in zo'n situatie doen? NU.nl heeft een aantal tips voor je op een rij gezet.

Lees meer...

Landelijk

Zet je tuin in bloei!

Eigenlijk is een tuin net een natuurgebied, maar dan in het klein. Dat gaat alleen niet vanzelf. Mathiska, een boswachter met groene vingers, weet als geen ander hoe je een tuin vol leven krijgt. Wil je weten hoe je in jouw tuin meer bloemen, vlinders, vogels en andere dieren krijgt? Lees de tuintips van Mathiska op Natuurmonumenten en ga zelf aan de slag! Klik op Lees meer.

Lees meer...

Landelijk

Komen niet de muren, maar vooral de irritante gewoontes van je partner op je af? Dan is rustig tot tien tellen niet altijd even eenvoudig. Gelukkig zijn er genoeg manieren om onderling gesnauw te voorkomen. Het Psychologie Magazine heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Lees meer...

Landelijk

Wandelen tijdens Corona

Voldoende bewegen is ook in tijden van Corona heel belangrijk. Hoe kun je de komende tijd op een verstandige en prettige manier blijven wandelen? Wandel.nl geeft je een aantal tips en adviezen.

Lees meer...

Landelijk

Acteurs lezen je voor

Acteurs uit het Nederlandse theater lezen dagelijks één verhaal uit Boccaccio's Decamerone. Elke dag een nieuw verhaal. Als ode aan het leven. Klik op de Lees meer link.

Lees meer...

Dit kun je leren van je kleinkind(eren)

Natuurlijk heb je al veel van je kinderen geleerd, maar het krijgen van kleinkinderen brengt weer nieuwe inzichten met zich mee. In een artikel op blijtijds.nl vertellen Pedagoog en moeder Merel Obermeijer en systeemtherapeut en oma Marjan Pellikaan welke levenslessen jij kunt leren van je kleinkinderen. (bron en tekst: bijtijds.nl)

Lees meer...

Landelijk

Tips bij voorlezen aan volwassenen

Denk je dat alleen kinderen graag worden voorgelezen? Welnee! Ook voor volwassenen is het erg inspirerend om te luisteren naar verhalen. Wie weet ken je iemand die graag door jou wordt voorgelezen of zou je zelf graag naar een verhaal willen luisteren. Lees hieronder de tips bij voorlezen aan volwassenen (bron: Trouw).

Lees meer...

Landelijk

Besparen op dagelijkse boodschappen

Wie wil het niet: tips krijgen over hoe je kunt besparen op je dagelijkse boodschappen. De Volkskrant heeft er een aantal op een rij gezet. (Bron en tekst: Volkskrant)

Lees meer...

Landelijk

5 tips om nieuwe vrienden te maken als volwassene

Vriendschappen zijn goed voor je geestelijke én lichamelijke gezondheid, blijkt uit verschillende studies. Maar maak je nog nieuwe vrienden als je de dertig, veertig of vijftig voorbij bent? Of wordt het dan steeds lastiger? Het tijdschrift Margriet heeft een aantal tips voor je. (Bron en tekst: Margriet)

Lees meer...

Landelijk

Hobby is goed voor je zelfvertrouwen

Het is verleidelijk om winterse vrije uren door te brengen met getuur op een of ander scherm. Maar een tikje zonde van de tijd is dat wel. Het alternatief? Leer gitaarspelen, ga macrameeën of timmer een kastje. Daar word je gelukkiger, energieker en zelfverzekerder van. (Bron en tekst: Psychologiemagazine)

Lees meer...

Landelijk

Kleding wisselen tussen generaties

Altijd al een kledingruil willen doen met iemand van een jongere generatie? Probeer het eens en laat je inspireren door de foto's van het onderstaande artikel op Paradijsvogels. Een fotograaf maakte een serie van de kledingruil tussen twee generaties.

Lees meer...

Landelijk

Tips voor een ontspannen kerst

Voor de één zijn de kerstdagen dagen van puur geluk, voor de ander een kwelling. Het zijn in ieder geval dagen die ons uit onze dagelijkse routine halen en waarop we onze familie soms vaker zien dat we gewend zijn. Ergernissen liggen op de loer. Met onderstaande tips van MAXvandaag.nl belooft het een gezellige en ontspannen Kerst te worden (Bron en tekst: Omroep MAX).

Lees meer...

Landelijk

Fijne films over ouder worden

Dat ouder worden geen straf hoeft te zijn, als je er maar goed mee omgaat, bewijzen deze film- en documentaire-toppers. Lees de 7 favorieten van de Zin-redactie, in willekeurige volgorde. (Bron en tekst: ZIN)

Lees meer...

Landelijk

Wat betekenen die hippe termen op internet?

Bloggen, vloggen, influencers, likers... Wat betekenen al deze hippe woorden? Seniorweb heeft het voor je op een rij gezet!

Lees meer...

landelijk

Hoe word je gelukkig oud?

Volgens recente cijfers van het CBS is ruim tachtig procent van de 80-plussers in Nederland gelukkig. Het aantal tevreden 75-plussers is hoger dan twintig jaar geleden. Sociale contacten, (vrijwilligers)werk en gezondheid dragen bij aan een zinvol leven. Veel supersenioren zijn fysiek jonger dan hun leeftijd. Hoe word je gelukkig ouder? In een artikel van NRC geven gelukkige senioren lessen aan je mee. Bron en tekst: NRC

Lees meer...

Landelijk

Voordelen van lezen voor het slapen

Wist je dat het aan te raden is om een paar pagina's te lezen, vlak voordat je gaat slapen ? Het tijdschrift Margriet zet een aantal voordelen voor je op een rij.

Lees meer...

Landelijk

Kleding om fijn te wandelen in de regen

“Slecht wandelweer bestaat niet, alleen maar slechte wandelkleding.” Volgens de schrijver van wandelvrouw.nl een prachtige uitspraak en vast en zeker ook helemaal waar, hoewel ze zelf toch liever binnen blijft als het koud en nat is, maar soms moet je. Wandelvrouw.nl geeft 10 tips om aangenaam te wandelen in de regen.

Lees meer...

Wat voor een Yep ben je?

Trouw besteedt de komende weken in een serie verhalen aandacht aan de zogenaamde ‘derde levensfase’: de jonge oudere. Hoe houden Young Elderly Persons (yeps) hun leven vitaal en zinvol? In een zesdelige cursus leefplezier geven ze antwoord op die vraag.

Lees meer...

Tips om te stoppen met klagen

We kunnen altijd wel iets bedenken om over te klagen. Een vriendin die vaak te laat is, het weer, de jeugd van tegenwoordig. Alleen levert het je weinig op. Integendeel zelfs. Deze tips van Metro Nieuws helpen je om te stoppen met klagen.

Lees meer...

Landelijk

11 leuke en handige apps

We kunnen met een mobiele telefoon zoveel meer dan bellen, appen en foto's maken. ZIN magazine maakte een lijstje met deze 11 handige apps. (Bron en tekst: ZIN)

Lees meer...

Landelijk

Top 14 zomer boekentips

Speciaal voor ons online zomermagazine maakte Machteld van Soest, onze vaste redacteur voor de Boekenclub, dit lijstje met de Top 14 Zomer boekentips.

Lees meer...

Landelijk

Originele hobby's voor na je pensioen

Als je met pensioen bent, heb je eindelijk wat meer tijd om aan leuke hobby's te besteden. Dat hobby's niet suf hoeven te zijn, bewijst dit lijstje van Leefjepensioen.nl met originele hobby's voor na je pensioen. En ze beloven dat klaverjassen en bloemschikken er niet in voorkomen!(Bron en tekst: Leefjepensioen.nl)

Lees meer...

Landelijk

12 levensmotto’s voor een gezond en gelukkig leven van een 105-jarige Japanse arts

Dr. Hinohara was een van ‘s werelds langstlevende en -werkende artsen en docenten. Hij werkte sinds 1941 bij het St. Luke’s Hospital in Tokio en was op veel geneeskundige gebieden een pionier. In 2009 overleed hij op 105-jarige leeftijd, maar zijn gedachtegoed voor een lang en gelukkig bestaan leeft voort. Het magazine Paradijsvogels.nl zet 12 tips van deze bijzondere expert voor je op een rij.

Lees meer...

5 tips om goedkoop én goed voorbereid op stedentrip te gaan

Een stedentrip hoeft niet ver, duur of ingewikkeld te zijn. Het gaat tenslotte om inspiratie en energie opdoen. Startpagina.nl geeft je 5 tips om goedkoop én goed voorbereid op citytrip te gaan.

Lees meer...

6 tips om schurende bovenbenen te voorkomen

Schurende bovenbenen die zorgen voor irritatie en pijnlijke schaafwondjes zijn een veel voorkomende 'zomerkwaal'. Met deze zes tips van gezondheidsnet.nl bescherm je de huid van je dijen. Vooral als het warm is hebben veel vrouwen last van schurende bovenbenen. De schaafplekken ontstaan als de huid van je ene been een tijd tegen de huid van je andere been wrijft. In de zomer komt het vaker voor. Je draagt dan immers eerder een korte broek of jurk, waardoor je blote dijen elkaar raken. Als je transpireert is je huid vochtig en daardoor extra kwetsbaar. Afvallen? Schurende bovenbenen hebben niets met overgewicht te maken. Iedereen die dijen heeft die elkaar raken, kan last krijgen van schaafwondjes. Ook mensen met flink gespierde bovenbenen dus. Bovendien zijn er genoeg vrouwen met een gezond BMI die door hun lichaamsbouw nu eenmaal dijen hebben die tegen elkaar aan komen als ze lopen.

Lees meer...

Landelijk

5 tips om iets nieuws te leren

Iets nieuws leren is hartstikke gezond voor je; je hersenen worden opgefrist en het haalt je uit een sleur. Zo zegt de Amerikaanse neurowetenschapper Kelly Lambert in haar boek Lifting Depression dat nieuwe dingen leren een vitamine is voor de geest. Dat klinkt goed, maar hoe doe je dat, nieuwe dingen leren? (Bron en tekst: Jan magazine)

Lees meer...

Landelijk

Zou jij Bonusoma willen worden?

Grootouders spelen een belangrijke rol in het leven van kleinkinderen. Helaas is het niet vanzelfsprekend dat elk kind een grootouder heeft of dat ouderen kleinkinderen hebben. Heb jij geen kleinkinderen en zou je wel graag de rol van oma op je willen nemen? Dan ben je bij bonusoma.nl aan het juiste adres.

Lees meer...

Landelijk

Zo benut je jouw buitenruimte optimaal

Van ontbijten in het zonnetje tot relaxen op een zwoele zomeravond: niets is zo heerlijk als het hebben van een buitenruimte. En nee, deze hoeft absoluut niet groot te zijn om er optimaal van te kunnen genieten. Heb jij een kleine tuin, balkon of dakterras? Met deze praktische tips van Fonq benut je jouw buitenruimte optimaal! (tekst en Bron: Fonq)

Lees meer...

Uit en ontmoeten

Wil jij op een leuke manier nieuwe mensen leren kennen in je eigen omgeving, maar ook daar buiten? Dan is Klup wat voor jou! (tekst Bron: Kluppen)

Lees meer...

Landelijk

Waar let je op bij het boeken van een online vakantie?

Al ideeën voor de vakantie en van plan om online te boeken? In ZIN lazen wij deze 4 tips van Seniorweb : Waar moet je op letten bij het online boeken van een vakantie?

Lees meer...

Landelijk

Beheerder worden bij Rent-a-tent ?

Touroperator Rent-a-Tent zoekt ieder seizoen actieve senioren, die graag hun vrije tijd op een camping doorbrengen en in binnen- en buitenland tenten willen beheren. "Senioren hebben vaak veel kampeerervaring, en weten dus hoe het er op een camping aan toe gaat. Maar ook hun levenservaring zorgt ervoor dat ze goed met onze campinggasten kunnen omgaan", zegt Marieke de Boer van Rent-a-Tent.

Lees meer...

Landelijk

Zó kun je naar kunst kijken

“Kunst kan je blik op de wereld veranderen,” weet Wieteke van Zeil, kunsthistoricus en journalist van de Volkskrant. “Als je je dat kijkplezier eigen kunt maken, helpt kunst je om méér te zien, zowel binnen als buiten het museum.” Van Zeil schreef het boek 'Goed kijken begint met negeren'. Dit zijn haar 5 beste adviezen om je beter te leren kijken naar kunst. (bron: Zin)

Lees meer...

Landelijk

Hoe houd je wespen uit je buurt?

Wespen zijn nuttige dieren, maar dat betekent niet automatisch dat we ze bij ons in de buurt willen. Het blad Santé schreef deze 6 tips om wespen uit je buurt te houden. (tekst: Santé)

Lees meer...

Landelijk

6 stappen om minder voedsel te verspillen

Door precies te kopen wat je nodig hebt, op maat te koken en slim te bewaren voorkom je dat je eten moet weggooien. Dat is beter voor het milieu én je portemonnee. Deze 6 stappen van het voedingscentrum helpen je om minder voedsel te verspillen. (Tekst Tips: voedingscentrum)

Lees meer...

Landelijk

Zo houd je groente het beste vers

Dat je tomaten beter niet in de koelkast kunt bewaren, wist je wellicht al. Maar er zijn meer groenten die de kou niet aankunnen, maar toch regelmatig in de groentela belanden. Het magazine 'Elle Eten'vertelt welke groente je wel en niet in de koelkast moet bewaren.

Lees meer...

Landelijk

Apps die je helpen om planten te herkennen

Welke plant is dit? Hoe heet deze plant? Deze apps geven het antwoord! Je ziet een prachtige plant, maar je hebt geen idee welke plant het eigenlijk is. Ook de jongens van deschoffeltstudent.nl lopen nog regelmatig tegen dit probleem aan. Zij krijgen ook regelmatig de vraag “Hoe heet deze plant?”. Gelukkig hebben ze hiervoor de oplossing! Hieronder lees je meer over de twee apps die zij gebruiken om achter de naam van je plant te komen.

Lees meer...

Landelijk

Fiets de 7-daagse Elfsteden route

Al vakantieplannen in eigen land? De Fiets Elfstedentocht van Actief Door Europa is een aanrader!

Lees meer...

Landelijk

Hoe gebruik je zonnebrand crème?

Het voorjaar lijkt nu echt in zicht en de komende weken wordt het warm en zonnig. Het is altijd verstandig om je in te smeren als je de zon ingaat. Maar hoeveel? En hoe vaak? Gezondheidsnet beantwoordt in dit artikel de meest gestelde vragen over smeren in de zon. (Bron copy: gezondheidsnet.nl)

Lees meer...

landelijk

Hoe kom je van je schuldgevoel af?

Schuldgevoelens; we krijgen er allemaal wel eens mee te maken. Of het nu terecht is of onterecht, je schiet er niet zoveel mee op. Toch is het in de praktijk niet altijd makkelijk om er vanaf te komen. Hieronder volgen een aantal tips van de website hoedoe.nl om sneller van je schuldgevoel af te komen (Bron: Artikel 'Lang leve het schuldgevoel!' in Flair 11/11 op de website hoedoe.nl).

Lees meer...

Landelijk

Trucje om zonder te bukken je bad of douche schoon te maken

Met deze handige tip wordt het schoonmaken van je bad en douche een stuk gemakkelijker. De tip lazen we op de website tipsenweetjes.nl.

Lees meer...

Landelijk

Podcast luister tips

Podcasts zijn audioprogramma's die je op afroep kunt beluisteren op internet. Podcasts zijn er in alle soorten en maten, van ellenlange thrillerseries tot wetenschapscolleges, van fictieve hoorspelen tot korte nieuwsverhalen. In dit artikel, gelezen in Trouw staan tips voor interessante podcasts. (bron: TROUW)

Lees meer...

Landelijk