Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Naam:

Leeftijd:

Regio:

Juliska

81

Noord Holland

Juliska Bollen ( 81) is getrouwd en moeder van twee dochters en een zoon. Op haar 34e startte ze met de opleiding voor mondhygiëniste, die ze voltooide. Ze was de eerste mondhygiëniste in Nederland die een zelfstandige praktijk vestigde. Velen jaren later werd haar praktijk verkocht en richtte zij de eenmanszaak Bollen Design op waarmee ze kopieën van historische glasmodellen op de markt bracht. Tot haar klanten behoorden verschillende musea en later winkels, in binnen- en buitenland. Juliska werkte tot haar 70e bij haar bedrijf, daarna hebben haar dochters het voorgezet.

Op je 81e naar de Vogue Akademie

Juliska heeft haar hele leven een grote belangstelling gehad voor mode en styling. Na haar middelbare school ging ze naar de modeacademie Charles Montaigne. De academie maakte ze niet af, maar dit jaar, ruim 60 jaar later, schreef Juliska zich in bij de Vogue Akademie voor de opleiding ‘mode styling’. Juliska: “Ik heb de neiging om mensen mooier te maken, maar niet iedereen zit op mijn ideeën te wachten. Om mijn mening wat meer achtergrond te geven en kennis te vergaren, leek het mij goed om deze opleiding te gaan volgen. Ik ben toegelaten en in september start ik met de opleiding waar ik mij zeer op verheug. Ik heb niet echt een rolmodel, maar ik vind dat Coco Chanel baanbrekend werk heeft verricht op het gebied van mode voor de vrouw.”

“Ik bewandel graag nieuwe paden”

Voor Juliska heeft het ouder worden veel positieve kanten. “Je gaat doorkrijgen hoe de wereld in elkaar zit, wat mij zekerder maakt. En gelukkig heb ik tot op heden geen fysieke ongemakken. Ik denk dat het goed is dat je belangstelling hebt en houdt voor wat zich afspeelt in je directe omgeving en ook op mondiaal niveau. Ik bewandel graag nieuwe paden. Verder vind ik het belangrijk om goeie en warme mensen in mijn leven te hebben. Daar word ik gelukkig van”, aldus Juliska.

Noord Holland