Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Naam:

Leeftijd:

Regio:

Betsy

75

Utrecht

Betsy de Keijzer (75) voelt zich maatschappelijk betrokken, vooral bij senioren. Ze is oprichter van de Senioren Society en probeert met haar lezingen 'de charme van het ouder worden' mensen duidelijk te maken dat de fase van senior-zijn een mooie fase in het leven is. Betsy: “Ik leg tijdens zo'n lezing ook uit dat het goed is om na te denken over hoe je ook op een veel hogere leeftijd kwaliteit van leven kan hebben. Hoe creëer je dat? Of schuif je, wat veel senioren doen, veel voor je uit? Pas je huis en woonomgeving op tijd aan, geniet van het comfort dat het je nu geeft en zie de komende jaren met vertrouwen tegemoet. En… wees blij dat je deze fase hebt mogen bereiken.”

“Senioren mogen trotser zijn”

Betsy: “Senioren zijn een belangrijke groep in de maatschappij. Als alle vrijwilligers van boven de 60 jaar vanaf vandaag zouden staken, dan ligt heel Nederland op z’n gat. Zo belangrijk zijn we. De enigen die dat niet weten zijn de senioren zelf. Ook voor de commercie zijn we een belangrijke doelgroep. Ik vind dat senioren best wat trotser mogen zijn op hun senioriteit.”

“Elke dag een positieve bril op”

“Ik vind mijn leven boeiend, maar ik heb minder verantwoordelijkheden dan vroeger. Dat geeft een goed gevoel. Gelukkig heb ik veel energie, nergens pijn en ben ik mij bewust van mijn mooie en interessante leven. Wel realiseer ik mij dat de ongemakken toch wel een keer op mijn pad zullen komen. Maar ik blijf actief en geïnteresseerd in deze boeiend wereld, die zo snel verandert. En ik zet elke dag een positieve bril op en geniet van deze mooie fase in het leven”, aldus Betsy.

Utrecht