Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Naam:

Leeftijd:

Regio:

Ans Schilders

74

Zeeland

Mantelzorg of professionele hulp?

Mijn man en ik zullen zeker voor elkaar zorgen als het nodig is. Lukt dat niet (meer) dan overstappen naar professionele vaste hulp. We hebben een zoon en een dochter. Die hebben hun handen vol aan hun gezin, werk, hobby van zichzelf en de kinderen. Daar gaan we niet nog een extra klus aan toevoegen. Ik houd ook liever mijn kleren aan in hun bijzijn.

E-bike of 1e klas?

Allebei. Lekker een rondje fietsen, samen met mijn man of alleen, en jawel: helm op, achteruitkijkspiegel op het stuur. Een kennis van ons kwam lelijk ten val op haar hoofd en dus: safety first! Gratis keuzedagen in de trein en dan heerlijk 1ste klas. Meestal de hele coupé voor onszelf. Zelf reis ik net zo lief 2de klas als ik alleen ben, voor de gezelligheid en omdat 1ste klas stoelen voor mij eigenlijk te groot zijn (ik ben 1,43m).

Bios of thuis voor de buis?

Enkele keren per jaar naar de bios voor films die lovende recensies hebben. Thuis af en toe Netflix of Videoland. Series als the Good Doctor en the Handmaid’s Tale. Dagelijks TV kijken. De kenniskwissen samen met mijn man (wie van ons weet het meest? … hij dus…!) En verder hebben allerlei programma’s mijn interesse, documentaires, sociale onderwerpen … geen sport en geen detectives.

Vaste oppasoma of oma op afroep?

Onze twee oudste kleinkinderen hebben we vanaf de geboorte op 1 vaste dag in de week in huis gehad. Daar hebben we echt van genoten. De jongste twee wonen verder weg. Nu vinden we het heerlijk als ze een keertje op visite komen of af en toe komen logeren.

Wellness of workshop?

Laat mij maar een workshop doen. Mijn vakanties werden gevuld met toneel/cabaret/zang/schrijven bij Buitenkunst en in Brussel. Losse workshops met o.a. Bram Vermeulen, Hetty Blok, Shireen Strooker, Henk van Ulsen, Helmert Woudenberg. Op die manier kun je als ongeschoolde nog heel ver komen en je ontmoet allerlei interessante mensen, jong en oud, die dezelfde passie hebben.

Zonnepanelen of houtkachel?

Klimaatbeheersing vind ik belangrijk. In en rondom het huis probeer ik energie te besparen. Als ik jonger was zou ik zeker zonnepanelen op het dak laten leggen. De vraag is: voor wie doe je het en hoe lang ga je zelf nog mee? Ons huis zal door een nieuwe koper grondig verbouwd worden en dan zijn er waarschijnlijk fraaiere voorzieningen te krijgen, zoals vensterglas of zonneschermen of dakpannen die stroom genereren. Laten we zeggen: we houden het even in beraad.