Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Naam:

Leeftijd:

Regio:

Clarie Maljers

75

Zuid Holland

Vroeger of nu?

Absoluut nu. Ik heb een fijn huwelijk en een een leuke carrière gehad, maar dat is verleden tijd. Over mijn leven tot nu toe heb ik een boek voor mijn zoon en kleindochters geschreven dat ik “Winterklaar” heb genoemd. Ik ben van plan alles uit mijn laatste seizoen te halen wat er in zit. Reizen is mijn passie en dit jaar ga ik over land van Den Haag naar Bangkok. Per trein en bus door o.a. Rusland, China en Laos in mijn eentje, dat is een avontuur waar ik vroeger niet over nagedacht zou hebben.

Je/jij of met twee woorden?

Ik tutoyeer heel makkelijk en vrij snel. Ik woon in het centrum van Den Haag en word door heel veel mensen van jong tot (ook) oud met mijn voornaam aangesproken en dat vind ik erg prettig.

Flexibel of georganiseerd?

Ik ben een georganiseerd mens, maar tracht binnen die organisatie flexibel te zijn. Mijn zoon en schoondochter moeten daar om lachen, want zij vinden mij absoluut niet flexibel genoeg. Maar als het moet dan reorganiseer ik mijn schema en ga dan weer georganiseerd door.

Wellness of workshop?

Wellness is niet aan mij besteed. Ik ga voor een leuke workshop. Beeldhouwen, schilderen, iets creatiefs onder leiding doen is een heerlijk dagje uit.

Assertief of afwachtend:

Assertief, hoewel ik met de jaren wel steeds vaker wat tijd neem om na te denken voor ik reageer. De scherpe kantjes van mijn assertiviteit zijn er wel (bijna) af.

Milder of juist niet?

Ja hoor, ik word steeds milder. Het gevolg is dat ik bijna niet meer boos word, omdat ik altijd wel begrijp waardoor een moeilijk of nare situatie ontstaat. Helaas word ik nog wel verdrietig als een situatie uit de hand is gelopen.

Quinoasalade of patatje met?

Quinoasalade. Ik strijd mijn hele volwassen leven tegen overgewicht. Als ik uit eten ga, wil ik nog wel eens een enkel frietje mee eten, maar daar gaat echt geen mayo op. Ik ben een emo-eter en kan soms enorm de fout in gaan. Maar steeds weer ga ik dan opnieuw aan de salades en geloof er weer heilig in dat ik dat nooit meer zo dom ga doen.

Zuid Holland