Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Naam:

Leeftijd:

Regio:

Rinnie

79

Friesland

Rinnie Nauta-de Jong is getrouwd, heeft twee kinderen en zes kleinkinderen. In november wordt ze 80 en dat gaat ze groots vieren met familie en vrienden. Rinnie: “Om vitaal te blijven als je ouder wordt, denk ik dat bezig blijven en jezelf uitdagen belangrijk is. Zowel lichamelijk als geestelijk moet je niet in slaap vallen. Durf eens iets nieuws te proberen. Schrijf zomaar eens iets over jezelf op Factor70, begin een website, vier een feest als dat kan, praat met je kleinkinderen. Leer ze echt kennen. Toon belangstelling voor anderen, dat maakt zo gelukkig en als je nog een partner hebt: Hou daarvan met heel je wezen.“

Rinnie schrijft columns en schildert graag. Ze begon op haar zestigste met schilderen. “Ik heb door schilderlessen die ik hier en daar volgde, fijne mensen ontmoet, waardoor mooie vriendschappen zijn ontstaan. Ik schilder met olieverf en maak graag portretten, landschappen en ook stillevens. Ik ben begonnen met het portret van mijn toen al oude vader en daarna dat van mijn demente moeder. Ik ben blij, dat ik hen als eerste heb gekozen, omdat ze nu al lang niet meer leven.”

“Mijn moeder stimuleerde mij om na mijn middelbare school het onderwijs in te gaan. 'Dan kun je altijd voor jezelf zorgen en ben je niet afhankelijk', zei ze." Na een jaar geleerd te hebben voor chemisch analiste, koos ze uiteindelijk toch voor het onderwijs, omdat dat beter bij haar paste. “Het is een hele goede keuze geweest: het was een heerlijk beroep. Een andere belangrijke keuze in mijn leven was mijn echtscheiding en daarna het huwelijk met mijn huidige man. Het heeft mijn leven veranderd. Ik heb me met veel moeite ontworsteld aan dat eerste huwelijk, jaren lang moed verzameld, maar uiteindelijk de stap gezet en nu heb ik ontdekt, hoe waardevol ieder mens is, hoe waardevol ik zelf ook ben, zodat ik best mag opkomen voor dingen die ik mooi en belangrijk vind. Mijn tweede man gaf me de kans om mezelf te ontdekken. Daar ben ik hem heel dankbaar voor.”

Friesland