Welkom

Op de website van Factor70.nl Hét platform voor de 70+ vrouw van nu.

Regio

Wil je de landelijke of regionale rubrieken bekijken? Kies rechtsbovenin de gewenste regio.

Zoeken

Kun je iets niet vinden? Zoek dan met de knop onderin.

Veel leesplezier

Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Naam:

Leeftijd:

Regio:

Marlies

70

Noord Holland

Nadat haar kinderen 20 jaar geleden het huis uit gingen om te studeren, verhuisde Marlies Weijers (70) alleen van Kaatsheuvel naar Amsterdam. Ze kon daar makkelijker een baan krijgen en het stadse leven trok haar. “Ik vond het heerlijk om in de stad te wonen en gebruik te kunnen maken van de concertgebouwen, musea en terrassen.”

Moeder van 96 gaat voor

De tien jaar voor haar pensioen werkte Marlies in het VUmc op de afdeling Kindergeneeskunde, het laatste jaar op oncologie. Ze verheugde zich op haar pensioen. “Het eerste jaar ben ik alleen maar leuke cursussen gaan volgen, zoals zilversmeden, Italiaanse les, wol vilten en sportlessen.” Na verloop van tijd kreeg ze toch de behoefte om weer te gaan werken, deze keer als vrijwilliger, in een hospice. “Dat was zo’n fijne en verrijkende baan. Dat ik ermee ben gestopt vind ik nog steeds jammer, maar het was lastig te combineren met andere activiteiten die ik belangrijk vind. Ik pas bijvoorbeeld één keer in de week op mijn kleinkinderen en ik heb een moeder van 96 die steeds meer zorg nodig heeft. Zij gaat voor. Ik probeer haar nu wekelijks te bezoeken en hopelijk in de toekomst wat vaker."

Hondje en nieuwe contacten

Marlies heeft inmiddels ook een hondje aangeschaft: Saartje. “Ik ben dol op d’r. Het is zo leuk om via de wandelingen die ik 4 x per dag met haar maak, weer allerlei mensen te leren kennen waar nieuwe vriendschappen uit ontstaan.”

PHPD: pijntje hier, pijntje daar

“Wat mij het beste bevalt aan mijn pensioen is dat 'niets meer móet'. En 't ouder worden is toch ook wel prettig. Je wordt zekerder van jezelf, makkelijker. De bijkomende dingen, wij noemen het ‘PHPD‘(pijntje hier, pijntje daar), nemen we maar voor lief, net als het sneller moe worden. Je blijven verwonderen, interesseren en belangstelling houden voor anderen, dat is extra belangrijk.”

Noord Holland